Valintojen tekeminen Photoshopissa

3 tapaa valita kohde Photoshopissa paremmin

Photoshopissa on nyt helppo tehdä tarkkoja valintoja, kun haluat esimerkiksi syvätä pääkohteen ja lisätä uuden taustan. Katso täältä, miten onnistut valitsemaan muokattavan kohteen.

perjantai 2. kesäkuuta 2023 teksti K. Engbo

Aiemmin esimerkiksi henkilön tai auton valinta Photoshopissa oli hankalaa, mutta uudet toiminnot ovat tehneet siitä helppoa. Photoshop pystyy nyt itse löytämään pääkohteen ja merkitsemään valinnan, ja pienellä viimeistelyllä valinnasta saa täydellisen.

Kun esimerkiksi pääkohde on valittu, sitä voi säätää vaikuttamatta muuhun kuvaan, tai sen voi kopioida uuteen tasoon, jolloin sen taakse voi helposti asettaa uuden taustan.

Alla on vinkkejä, joiden avulla luot täydelliset valinnat Photoshopissa.

1. Pääkohde voidaan syvätä täysin automaattisesti 

Photoshopissa syvätty kettu.

Olemme syvänneet ketun Photoshopissa. Vasemmalla on alkuperäinen tausta, oikealla on musta tausta.

Yllä oleva kettu on syvätty yhdellä painalluksella, Photoshopin Select Subject -toiminto osaa nimittäin itse valita pääkohteen. Kohde voi olla henkilö, eläin tai esimerkiksi auto. Toiminto on yllättävän tarkka. Voit käyttää sitä valitsemalla Quick Selection Tool -työkalun ja napsauttamalla Select Subject -painiketta työkalupalkissa.

Toiminto tarjoaa enemmän tarkkuutta, kun napsautat nuolta kohdassa Select Subject ja valitset Cloud ennen Select Subject -painikkeen napsauttamista.

>Lue myös: Näin poistat ei-toivotut yksityiskohdat valokuvistasi

2. Fiksu toiminto mahdollistaa siistimmät siirtymät valinnoissa

Voit hienosäätää tekemiesi valintojen reunoja. Se tapahtuu napsauttamalla työkalupalkin Select and Mask -painiketta. Tällöin avautuu ikkuna, jossa voidaan esimerkiksi pehmentää hiusten hankalia reunoja tai poistaa alkuperäisestä taustasta tarttuneita värejä.

Muotokuva syvättynä Photoshopissa

Vasemmalla näkyy alkuperäinen tausta, oikealla on musta tausta henkilön syväämisen jälkeen.

Hiusten syvääminen voi olla painajaismaista, mutta Select and Mask -toiminnossa voit napsauttaa ylimpänä olevaa Refine Hair -painiketta. Photoshop mukauttaa hiusten ja taustan väliset siirtymät tämän toiminnon avulla. Refine Edge Brush Toolilla voi vielä hienosäätää valintoja.

>Lue myös: Näin otat täydellisen passikuvan

3. Vaihto ja Alt pelastavat valinnat

Moottoripyörän valinta Photoshopissa

Katkoviivat osoittavat valinnan Photoshopissa.

Jos valinnasta tuli liian suuri tai liian pieni, sitä voi helposti pienentää tai suurentaa. Moottoripyörän kuvassa esimerkiksi satulaa ei ole merkitty kunnolla. Tyhjät kohdat voi kuitenkin paikata valitsemalla jonkin valintatyökalun, kuten Lasso-työkalun, pitämällä vaihtonäppäintä painettuna ja merkitsemällä valintaan lisättävät kohdat. Pitämällä Alt-näppäintä painettuna voi poistaa alueita.

>Katso myös: Photoshopin peruskurssi -videosarjamme opastaa Photoshopin käytössä 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!