Photoshop tietokoneen näytöllä.

5 asiaa, jotka aina poistamme käytöstä Photoshopissa

Photoshopin oletusasetukset toimivat pääsiassa hyvin, mutta osa niistä lähinnä ärsyttää. Tässä on viisi asetusta, jotka teemme avatessamme Photoshopin uudella tietokoneella.

tiistai 16. marraskuuta 2021 teksti K. Engbo

Photoshopiin päivitetään säännöllisesti uusia, fiksuja toimintoja, joita käytämme ilolla. Silloin tällöin tulee kuitenkin uusia toimintoja, jotka tekevät ohjelman käytöstä vaikeampaa – ehkä siksi, että olemme vanhanaikaisia.

Muutos voi koskea valintaikkunaa, joka saa uuden ulkoasun tai jotakin työkalua, jota käytetään uudella tavalla. Onneksi Adobe on varmistanut, että me Photoshopin suhteen hieman konservatiiviset saamme helposti vanhat mahdollisuudet palautettua.

>Lue myös: Näin saat täydellisen tähtivalokuvan

Kun asennamme Photoshopin uuteen tietokoneeseen, teemme heti aluksi muutoksia joihinkin asetuksiin. Alla on viisi toimintoa, jotka poistamme aina käytöstä.

1. Aloitusnäyttö

Uusimmissa versioissa Photoshop on saanut erityisen aloitusnäytön, jossa on kursseja ja muita asioita, joiden takia kuvien avaaminen on hankalaa. Haluamme vain siirtyä suoraan asiaan. Siksi valitsemme Muokkaa, Yleisasetukset ja Yleiset... Poistamme valintaruudun kohdasta Näytä aloitusnäyttö automaattisesti.

Aloitusnäyttö Photoshopissa

Photoshopia avattaessa tämä näyttö on oletuksena aloitusnäyttö. Haluamme mieluummin suoraan asiaan ja poistamme näytön käytöstä.

Avaa nyt kuva tai valitse Luo ja napsauta OK. Sulje kuva ja käynnistä Photoshop uudelleen, niin aloitusnäyttö on poistettu käytöstä.

2. Uusi ruutu tallentamiseen

Photoshop on saanut uuden valintaikkunan, kun valitset Tallenna..., mutta sitä on vaikea käyttää. Siksi haluamme vanhan takaisin. Se tapahtuu valitsemalla Tiedosto ja Tallenna nimellä... ja tallentamalla kuvan kopion.

Tallenna Photoshopissa

Uudessa kuvien tallentamisen valintaikkunassa voi halutessaan tallentaa kuvia pilveen. Haluamme tallentaa vain tietokoneelle, ja poistamme uuden ruudun käytöstä.

Rastitamme kohdan Älä näytä uudelleen ja valitsemme sitten Tallenna tietokoneeseen. Seuraavalla tallennuskerralla näkyviin avautuu tavanomainen ruutu. 

3. Uusien tiedostojen valintaikkuna

Emme ole ihastuneita uuteen valintaikkunaan, joka tulee näkyviin, kun haluamme luoda uuden tiedoston näppäinyhdistelmällä Ctrl + N.

Uusi tiedosto Photoshopissa

Tältä uusi valintaikkuna näyttää. Olemme kuitenkin tottuneet vanhaan, ja poistamme siksi uuden käytöstä.

Palautamme vanhan valintaikkunan valitsemalla Muokkaa, Yleiset asetukset ja Yleiset... ja valitsemme Käytä vanhaa Uusi dokumentti -käyttöliittymää.

4. Työkaluvihjeet

Kun hiirtä pidetään työkalun päällä, Photoshop näyttää vakiona työkalun videovinkin. Se on kätevä aloittelijoille, mutta se alkaa nopeasti ärsyttää.

Photoshopin työkaluvihjeet

Tässä pitelemme hiirtä sivellintyökalun päällä, jolloin Photoshop esittää pienen työkaluvideon. Suuri ruutu, joka näkyy jokaisen työkalun kohdalla alkaa pian ärsyttää, joten poistamme videot käytöstä.

Poistamme toiminnon käytöstä valitsemalla Muokkaa, Yleisasetukset ja Työkalut... ja poistamme valinnan kohdasta Näytä laajennetut työkaluvihjeet.

5. Rajaustyökalun uudet ominaisuudet

Muutamia vuosia sitten rajaustyökalua muutettiin niin, että rajaus on valittu heti, kun työkalun valitsee. Pyrimme mieluummin itse ohjaamaan tarkkaa rajausta.

Siksi valitsemme rajaustyökalun ja napsautamme työkalupalkin pientä hammasratasta. Tässä valitsemme Käytä perinteistä tilaa. Jatkossa rajaamme itse haluamamme rajaukset.

Rajaustyökalu Photoshopissa

Vanhan rajaustyökalun voi palauttaa valitsemalla työkalupalkista Käytä perinteistä tilaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!