Photoshop iPad


© Shutterstock.com

Entistä monipuolisempi Photoshop iPadiin

Adobe on julkistanut entistä kätevämmän, Applen tableteihin tarkoitetun Photoshop-version, jotta voisimme säätää kuvia ja käyttää tasoja entistä tarkemmin iPadeilla.

tiistai 12. marraskuuta 2019 teksti K. Engbo

Aikaisemmin voitiin yksinkertainen Photoshop Express -sovellus ladata iPadiin, mutta nyt Photoshopin iPad-versio on rukattu kokolailla uuteen uskoon, joten se muistuttaa pitkälti Photoshopin tietokoneversiota.

Uutta sovellusta kutsutaan yksinkertaisesti Adobe Photoshopiksi, ja aivan kuten tietokoneversiossa, on vasemmalla työkalupakki ja oikealla tasot.

>Lue myös: 5 virhettä, jotka jokainen on joskus tehnyt Photoshopilla

Työkalujen joukossa on Quick Selection Tool eli pikavalintatyökalu sekä ja Spot Healing Brush, jonka avulla voidaan poistaa ei-toivottuja elementtejä kuvista.

Edistyksellisiä ominaisuuksia

Sovelluksen painopiste on Adoben mukaan kuvan sommittelussa ja retusointiominaisuuksissa. Sillä voidaan lisätä säätötasoja, joiden avulla muutetaan esimerkiksi valoisuutta tai värejä, ja lisäksi voidaan luoda maskeja, kun halutaan esimerkiksi syvätä pääkohde irti taustastaan. Aivan kuten tietokoneen Photoshopissa, voidaan tasojen läpinäkyvyyttä muuttaa.

Tasot Photoshop iPad

Uudella mobiili-Photoshopilla voidaan käyttää säätötasoja kuten tietokoneen Photoshopilla.

© Digikuva

Sormilla säätämisen lisäksi voidaan käyttää kynää, kun tehdään syväyksiä ja maalataan kuviin.

Kuvat tallennetaan tasoineen psd-muodossa ja synkronoidaan pilvessä. Tietokoneen Photoshopilla käsitellyt kuvat voidaan tallentaa myös pilveen ja käyttää niitä iPadilla.

>Lue myös: Photoshopin 5 tärkeintä työkalua

Täältä löytyy Photoshop iPadille

Photoshop for iPad -sovelluksen kaikki ominaisuudet eivät ole vielä täysin valmiita. Tulossa on muun muassa päivityksiä, joilla saadaan tarkempia syväyksiä Refine Edge -toimintoa käyttäen.

Photoshopin työpöytäversiossa on myös monia ominaisuuksia, joita ei saa iPad-versiona. 

Adobe Photoshop iPadiin löytyy täältä. Voit kokeilla sitä 30 päivän ajan, jonka jälkeen tarvitset Creative Cloud -tilauksen käyttääksesi sitä.

Adobe Creative Cloud Photography Plan -tilauksessa valokuvausjäsenyys, johon sisältyy mm. Photoshop ja Lightroom -paketti + 20 gigatavun tallennustila, maksaa 12,39 euroa kuussa. 

Digikuvan tilaajana saat Photoshopin tärkeimmät näppäinoikotiet täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!