Valokuva, joka on puoliksi mustavalkoinen ja puoliksi värillinen.

Photoshop on värittänyt tämän kuvan oikean puolen.

© Shutterstock.com

Näin värität mustavalkokuvat helposti Photoshopissa

Tekoälyn avulla Photoshop osaa värittää vanhan mustavalkokuvan täysin automaattisesti. Katso täältä, kuinka helposti se käy.

maanantai 14. elokuuta 2023 teksti K. Engbo

Photoshopissa on erikoistoiminto, joka käyttää tekoälyä mustavalkokuvien värittämiseen. Se tunnistaa mustavalkokuvasta yksityiskohtia kuten ruohon, puut ja ihmiset ja lisää niihin sopivat värit.

Unohda siis manuaalinen työ. Nyt tarvitsee tehdä itse vain muutama napsautus, ja Photoshop värittää vanhan valokuvan täysin automaattisesti. Alla näet, miten helppoa on laittaa Photoshop tekemään työn puolestasi Colorize-toiminnon avulla.

>Lue myös: Näin otat täydellisen passikuvan

Toiminto löytyy Neural Filters -valikosta, johon kuuluu erilaisia tekoälyä käyttäviä suodattimia. Koska suodattimet ovat suhteellisen uusia, täytyy ne ladata pilvipalvelusta ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kun Neural Filters-työtila on auki, voit ladata toiminnon napsauttamalla sen vieressä olevaa pilvikuvaketta.

>Photoshopin peruskurssillamme opetamme sinulle ohjelman käytön perusteet kahdeksassa videossa. Katso ne täältä.

Näin värität kuvia Photoshopissa

Mustavalkoinen valokuva kolmesta naisesta

Lähdimme liikkeelle tästä vanhasta mustavalkokuvasta, jonka halusimme värittää Photoshopissa.

© Shutterstock.com

Ensimmäiseksi avaa jokin mustavalkokuva Photoshopissa. Valitse Filter ja Neural Filters.... Avautuvasta paneelista löydät Colorize-toiminnon. Kun se on ladattu, ota suodatin käyttöön napsauttamalla sen vieressä olevaa liukupainiketta.

Hetken päästä mustavalkokuva on väritetty, minkä jälkeen voit napsauttaa OK.

Colorize-toiminto Photoshopissa

Voit säätää värintoistoa ja vaikkapa tehdä siitä punertavamman, mutta se on harvoin tarpeen.

Jos et ole tyytyväinen joihinkin väreihin, voit säätää niitä jälkikäteen manuaalisesti. Silloin sinun on valittava yksittäiset värit, jotka haluat muuttaa, ja maalattava ne itse Brush Tool -työkalun avulla Photoshopissa.

Asetukset Photoshopissa

Jos haluat muokata joitakin värejä itse, täytyy sinun ensin napsauttaa valintaruutua Output as a new color layer, ennen kuin napsautat Colorize-toiminnossa OK, jotta värit ovat omassa kerroksessaan, jota voit muokata.

Kun olet napsauttanut Neural Filters -paneelissa OK, avautuu valmis kuva Photoshopin tavallisessa käyttönäkymässä, jossa voit tallentaa väritetyn valokuvan valitsemalla File ja Save a Copy....

Väritetty valokuva

Tässä on valmis väritetty valokuva. Emme ole hienosäätäneet sitä, vaan Photoshopin älykäs suodatin on itse päätellyt muun muassa, että taka-alalla olevien puiden pitää olla vihreitä ja mitä sävyjä ihossa tulee olla.

© Shutterstock.com

Jos sinulla ei ole Photoshopia, on valokuvien värittämiseen myös ilmaisia vaihtoehtoja. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä kuin Photoshop.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!