© Shutterstock

Mitä Photoshopista pitää tietää?

Kuvankäsittelyohjelma Photoshop nykyisin suorastaan synonyymi kuvamanipulaatiolle. Katso täältä, mistä Photoshopissa on kyse.

perjantai 29. syyskuuta 2023 teksti C. Trant

Todella moni käyttää Photoshopia, ja siihen on hyvä syy.

Se nimittäin uudistuu jatkuvasti ja pysyy siksi jatkuvasti ajan tasalla.

> Lue myös: 5 ilmaista sovellusta kuvankäsittelyyn

Mihin Photoshopia voi käyttää?

Photoshop-kuvankäsittelyohjelmistoa käyttävät graafiset suunnittelijat, ammattivalokuvaajat, valokuvauksen harrastajat ja monet muut, mutta aivan kuka tahansa voi käyttää sitä kuvien muokkaamiseen.

Photoshopin käyttöliittymä

Vasemmassa laidassa ovat työkalut, joita voidaan käyttää suoraan kuvan muokkaamiseen, esimerkiksi kohteiden valitsemiseen automaattisesti ja poistamiseen. Oikeassa reunassa on toimintopaneeli, jossa esimerkiksi hallitaan kuvan eri kerroksia.

Ohjelma on suunniteltu niin, että alkuun pääsee nopeasti, mutta monimutkaisuus lisääntyy vähitellen, kun oppii käyttämään ohjelman ominaisuuksia. Näin Photoshop vastaa jokaisen tarpeisiin, olitpa sitten aloittelija tai kokenut kuvankäsittelijä

Voit tutustua ohjelman ominaisuuksiin tarkemmin Photoshopin perusteet -videosarjassamme täällä.

Photoshop tunnetaan ehkä parhaiten kuvamainpulaatiosta. Sillä voi esimerkiksi helposti poistaa kuvassa näkyvän johdon tai jopa henkilön. Voit tasoittaa ihoa tai muokata vartaloa ja paljon muuta.

Photoshopissa voi työskennellä kerroksissa eli taustaan voi sijoittaa omiin kerroksiinsa muita kuvia, kuten eläimiä, ihmisiä tai esineitä uudelle taustalle. Kerroksia käyttämällä voit luoda täysin uusia kuvia - joko huijaustarkoituksessa tai luovasti.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Photoshopattu kuva

Photoshopin kerrosten ja muiden työkalujen avulla voit luoda tämän kaltaisia kuvia.

© Shutterstock.com

Photoshopilla voi myös parannella valokuvia, esim. korjata valoa, värejä ja kontrastia, poistaa kohinaa ja paljon muuta. Voit myös muuttaa kuvan kokoa. Kuvien säätämiseen on paljon ominaisuuksia, ja voit myös luoda esimerkiksi Instagramin suodattimien kaltaisia efektejä.

Uusien tekoälyominaisuuksien avulla voit helposti värittää mustavalkoisen kuvan, muuttaa kasvonpiirteitä tai korostaa valittuja alueita kuvassa.

Lue myös: Näin saat komeita revontulikuvia

Photoshopilla on tarkoitus käsitellä yhtä kuvaa kerrallaan, vaikka useita kuvia voi olla auki yhtä aikaa. Säädät kuvaa, tallennat sen tai kopion siitä ja avaat seuraavan kuvan, jota haluat työstää. Toisin kuin esimerkiksi Lightroomissa, ohjelmassa ei voi lajitella ja järjestellä kuvia.

Auringonvalo siivilöytyy puiden latvuston läpi.

Photoshopilla voi säätää kuvan valaistusolosuhteita, esimerkiksi vaalentaa varjoalueita ja korostaa yksityiskohtia kirkkaimmilla alueilla.

© Shutterstock

Mitä Photoshop maksaa?

Photoshopin lisenssi tilataan ei siitä maksetaan kuukausihintaa, ja tilauksen voi lopettaa, kun ei enää tarvitse sitä.

Voit tilata pelkän Photoshopin vuodeksi 24,79 €/kk tai Valokuvaus-paketin vuodeksi kuukausihintaan 12,39 €/kk, joka sisältää sovellukset Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop tietokoneelle ja iPadille ja 20 gigatavua pilvitallennustilaa.

Photoshop toimii sekä Windowsissa että Macissa. Voit ladata ohjelman kokeiluversion tai ostaa lisenssin Adoben sivuilta täältä.

Lue lisää Photoshopista täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!