Maisema taivas kuvankäsittely

Kuvankäsittelyn avulla voidaan piristää ikävän väritöntä taivasta.

© Shutterstock

Piristystä maisemakuvan latteaan taivaaseen

Harmaalla säällä kuvatut maisemat voivat näyttää tylsiltä ja yksitoikkoisilta. Kuvankäsittelyssä on useita vaihtoehtoja, jotka tuovat eloa harmaaseen taivaaseen. Tässä neljä kätevää tapaa, joilla saa väriä taivaaseen neljällä eri ohjelmalla.

keskiviikko 11. marraskuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Taivas uusiksi Photoshop Elementsillä

Adobe Photoshop Elements 2021:ssä on älykäs ominaisuus, jonka avulla voidaan vaihtaa harmaa taivas nopeasti ja helposti.

Avaa kuva ja valitse Guided-välilehti. Valitse sieltä Special Edits ja napsauta Perfect Landscape -toimintoa. Jos kuva näyttää utuiselta, lisää värikylläisyyttä ja kontrastia napsauttamalla Remove Hazea.

Lisää nyt uusi, värikäs taivas Choose a New Sky -toiminnon avulla. Valitse esimerkiksi Blue Sky 4. Nyt Elements osaa lisätä taivaan koko lailla oikeaan kohtaan tekoälyn ansiosta. Napsauta Next ja tallenna kuvan uusi versio eri nimellä.

> Lue myös: 5 syytä valita Photoshop Elements

Dramatiikkaa taivaaseen Lightroomilla

Myös Lightroom antaa hyvät mahdollisuudet piristää mitäänsanomatonta maisemakuvaa. Voit esimerkiksi lisätä sävyjä ja kontrastia, vaikka kuvan taivas olisi harmaassa pilvipeitteessä.

Avaa kuva Develop-osiossa. Valitse Graduated Filter. Nollaa työkalu kaksoisnapsauttamalla Effectiä. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna ja vedä suodintehostetta kuvan yläreunasta alaspäin, kunnes pyöreä kohdistin on juuri horisonttiviivan alapuolella.

Tuo pilvien sävyt pintarakenne esiin vetämällä Exposure- ja Shadows-liukusäätimiä hieman vasemmalle eli tummentavaan suuntaan. Vedä Dehaze-säädintä hieman oikealle ja napsauta Done.

> Lue myös: 5 vinkkiä hyviin maisemakuviin

Taivaan vaihto Photoshopilla

Photoshopin uusimmassa versiossa on älytoiminto Sky Replacement, jonka avulla voit korvata taivaan nopeasti. Ohjelma voi helposti merkitä, millä alueella uuden taivaan pitäisi olla, ja Photoshopin sisäänrakennetussa arkistossa on useita kauniita taivaan aiheita.

Avaa kuva Photoshopilla. Siirry kohtaan Muokkaa ja Taivaan korvaaminen. Uudessa ikkunassa voit valita uuden taivaan tarpeen ja maun mukaan. Voit mukauttaa siirtymiä ja värisävyjä liukusäätimillä. Kun olet tyytyväinen, napsauta OK ja tallenna uusi kuva.

Sävyä taivaaseen Etunurkan ilmaisohjelmalla

Photolemur 3 -ohjelman avulla, jonka tilaajat voivat ladata ilmaiseksi Etunurkasta, on taivaan muokkaaminen helpompaa kuin millään muulla kuvankäsittelyohjelmalla.

Avaa kuva Photolemurissa. Ohjelma analysoi kuvan ja ehdottaa sinisen taivaan sijaintia. Jos väri on liian voimakas, napsauta kuvaketta siveltimellä ja vaimenna väriä liukusäätimellä.

> Lue myös: Photolemur 3 parantelee valokuvat automaattisesti

maisema sinitaivas

Photolemur optimoi värit tekoälyn avulla hetkessä. 

© Skylum

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!