Alkuperäinen kuva ja muokattu versio saadaan näkymään Photoshop Elementsissä vierekkäin.

© Shutterstock.com / Digikuva

5 syytä valita Photoshop Elements

Photoshop Elements on yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä kuvankäsittelyohjelmista. Siinä on useita etuja verrattuna Photoshopiin ja Lightroomiin.

perjantai 2. lokakuuta 2020 teksti K. Engbo

Aiemmin Photoshop Elements oli lähinnä päivitetty versio ammattimaisesta Photoshopista, mutta nyt siinä on monia ominaisuuksia, jotka puuttuvat isoveljeltä ja jotka myös tekevät kuvien käsittelystä helppoa ja hauskaa.

Photoshop Elements keskittyy hyvien tulosten luomiseen helposti, ja samalla ohjelma ikään kuin kasvaa käyttäjänsä mukana. Tässä tulee viisi syytä valita Photoshop Elements.

1. Matala kynnys vasta-alkajalle

Kuvankäsittelyohjelma on jaettu kolmeen osioon, ja aloittelijoille suunnatun Quick-osion avulla on helppo aloittaa kuvien käsitteleminen.

Quick-osiossa on kuusi erilaista säätömahdollisuutta, ja kussakin on yksi liukusäädin sekä muutamia käytännön esimerkkejä käytännön työskentelyyn.

> Harjoittele Photoshop Elementsin käyttöä viisiosaisen videokurssimme avulla.

Vasemmalla on alkuperäinen kuva ja oikealla säätämämme kuva, jossa olemme käyttäneet Quick-osion säätöjä.

Quick-osiossa voidaan säätää värien sävyjä, kylläisyyttä, valoisuutta, kontrastia ja terävyyttä.

2. Sopii myös vaativalle harrastajalle

Jos haluat tehdä enemmän itse, Elementsissä on myös monia samoja toimintoja kuin Photoshopin Expert-osiossa.

Sieltä löytyy hyviä työkaluja esim. merkintöjen tekemiseen ja kloonaamiseen, ja käytössä ovat myös tasot, joilla voidaan esimerkiksi irrottaa ja siirtää kuvattu henkilö uudelle taustalle sekä tehdä kuviin erittäin tarkkoja säätöjä.

Lisäksi Elementsillä voidaan luonnollisesti käsitellä myös raakakuvatiedostoja, mikä tarjoaa pääsyn parhaaseen mahdolliseen kuvanlaatuun.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

3. Käytettävissä hauskoja tehosteita

Guided-osion opastettujen Fun Edits -toimintojen avulla voidaan luoda hauskoja tehosteita nopeasti.

Niillä syntyvät kuvakollaasit, vauhtiraidat taustalle, sekä mm. erilaiset heijastustehosteet. Special Edits -muokkaustoiminnoilla voidaan puolestaan korvata kuvan tausta tai siloitella ihoa muotokuvissa.

Photoshop Elements Fun Edits

Elementsin Fun Edits -toiminnoilla voidaan kirjoittaa tekstejä, jotka muodostuva kuvista, sekä lisätä valokuviin erilaisia kuvioita.

4. Soveltuu myös kuvien järjestämiseen

Photoshop Elementsissä on myös erinomainen järjestelyosio eli Organizer, jolla hallitaan kuvakokoelmaa. Kuviin voidaan muun muassa lisätä avainsanoja ja tähtiä, jotka helpottavat niiden löytämistä tai sijoittamista kartalle.

> Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

5. Photoshop Elements kerralla omaksi

Monet Adoben ohjelmat, kuten Lightroom ja Photoshop, ovat hinnoittelultaan lisenssipohjaisia, eli niitä tilataan maksamalla kiinteää kuukausi- tai vuosimaksua, mutta Photoshop Elementsin voi hankkia kertarysäyksellä alle sadalla eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!