maisemakuva vuoristo järvi

Myös maisemakuvia voidaan käsitellä Photoshop Elementsillä monipuolisesti.

© Shutterstock

Tasapainoisia maisemakuvia Photoshop Elementsillä

Olipa maisemakuva otettu harmaalla säällä tai auringonpaisteessa, sitä voi aina hiukan parannella Photoshop Elementsillä. Ohjelmassa on automaattisia toimintoja, jotka auttavat monissa asioissa.

maanantai 4. tammikuuta 2021 teksti Poul Siersbæk

Photoshop Elements on kuin ammattilaisten suosiman Photoshopin pikkuveli, ja yksi sen suurimpiin etuihin kuuluvat opastetut ominaisuudet, joita voidaan soveltaa myös maisemakuviin.

Kun olet avannut kuvan Photoshop Elementsissä, siirry opastettujen toimintojen Guided-osioon. Siellä kuvia voidaan käsitellä muutamalla napsautuksella, ja samalla ohjelma selittää toimintaansa sekä opastaa käyttäjäänsä esimerkiksi horisontin suoristamisessa tai taivaan vaihtamisessa uuteen.

Tässä neljä älyominaisuutta maisemakuvien käsittelyyn Photoshop Elementsillä.

> Lue myös: 5 vinkkiä hyviin maisemakuviin

Miniatyyritehosteen luominen Photoshop Elementsillä

Photoshop Elementsin Tilt/shift-toiminnon avulla voidaan maisemaa muokata niin, että lopputulos näyttää pienoismallimaailmalta.

Avaa kuva Elementsissä ja valitse Guided-välilehti. Napsauta Special Edits ja valitse Tilt-Shift. Napsauta Add Tilt-Shift, niin Elements sumentaa kuvan etualan ja taustan.

Voit muokata sekä tarkkana että sumeina toistuvia kuvan alueita komennolla Modify Focus Area. Vedä viiva siihen kohti kuvaa, jossa terävän alueen tulisi olla. Valitse Refine Effect ja sumenna sumeaa aluetta lisää vetämällä Blur-liukusäädintä oikealle. Napsauta Next ja tallenna kuva komennolla Save As.

Panoraama maisemakuva vuoristo

Tässä on yhdistetty kolme kuvaa yhdeksi panoraamakuvaksi.

© Shutterstock

Panoraamakuva Photoshop Elementsillä

Photoshop Elementsissä on myös älykäs ominaisuus, jonka avulla voit yhdistää kuvasarjan panoraamaan.

Avaa kuva ja valitse Guided-välilehti. Valitse Photomerge-toiminto. Merkkaa kuvat. Valitse Panorama Settings -kohdassa Auto Panorama. Valitse Settings-kohdasta Blend Images Together, Vignette Removal, Geometric Distortion Correction ja Content Aware Fill Transparent Areas.

Napsauta komentoa Create Panorama, niin panoraamakuva valmistuu automaattisesti.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Taivas uusiksi Elementsillä

Perfect Landscape -toiminnon avulla voidaan muokata maisemakuvia monin tavoin – esimerkiksi lisätä uusi taivas sekä kopioida jonkin tietyn alueen värisävyt muuhun kuvaan.

Avaa kuva Elementsissä ja valitse Guided-välilehti. Valitse Special Edits ja sieltä Perfect Landscape. Jos kuvan horisontti on vinossa, valitse Straighten Tool ja vedä viiva horisonttia pitkin. Kuvan taivas voidaan vaihtaa kokonaan Choose a new Sky -toiminnolla.

> Lue myös: 5 syytä valita Photoshop Elements

maisemakuva taivas horisontti

Vino horisontti oikenee helposti Photoshop Elementsillä.

© Shutterstock

Horisontti suoraksi Elementsillä

Vino horisontti voi pilata parhaankin maisemakuvan. Photoshop Elements ratkaisee ongelman nopeasti.

Avaa kuva ja valitse Guided-välilehti. Napsauta Basic-painiketta ja valitse Rotate and Straighten. Valitse Autofill Edges, niin Photoshop Elements täyttää kulmat luontevin tuloksin. Napsauta Straighten Tool -työkalua ja vedä viiva horisonttia pitkin.

Nyt ohjelma oikaisee kuvan. Napsauta Next ja tallenna komennolla Save As.

> Lue myös: Tätä tarkoittavat objektiivin aukkoarvot

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!