sovellus tausta syvääminen

Kätevä sovellus erottaa pääkohteen taustasta.

Opas: sovellukset, joilla syvätään kohde taustasta

Pääkohteen tausta ja ympäristö voidaan erottaa eli syvätä pois valokuvista nykyään myös mobiilisovelluksilla. Tässä pieni opasartikkeli syväyssovelluksista.

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Valokuvien syväämisellä tarkoitetaan pääkohteen erottamista taustastaan ja myös mahdollisesti muusta ympäristöstään. Syväämisen syy on usein kaupallinen: jos vaikkapa huonekalun haluaa myydä nettipalvelussa, sen voi saada paremmin kaupaksi, jos kuvan taustan vaihtaa entistä parempaan.

Asian voi hoitaa tietokoneen kuvankäsittelyohjelmillakin, mutta se on aikaa vievää ja hankalaa verrattuna uusiin, sitä varten tehtyihin älypuhelinsovelluksiin, joita esittelemme tässä jutussa.

Photoshopin käyttöä voit oppia tästä.

Product Camera

Suositussa Camera51-kuvankäsittelysovelluksessa on lisäys nimeltään Product Camera, joka nopeasti ja helposti erottaa kuvasta pääkohteen ja siirtää sen valkoiselle taustalle.

Kohteen taustan tulee kuvattaessa olla yksivärinen. Sovellus lisää kuvaamisen jälkeen valkoiseen taustaan hieman varjoa, jotta lopputulos ei olisi liian kliininen. Käyttäjä voi myös hienosäätää kuvan ominaisuuksia.

Katso tästä, kuinka sovellus toimii.

Product Camera toimii Android-laitteissa ja löytyy Google Playsta.

Photoshop Mix

Jos etsit ns. valkoisen taustan sovellusta, on Adobe Photoshop Mix yksi käypä, vieläpä maksuton, vaihtoehto.

Sovelluksella voidaan myös jatkokäsitellä syvättyä kuvaa – kääntää pääkohde itsensä peilikuvaksi, suurentaa sitä sekä vaihtaa sen taustaa.

Mutta vaikka sovellus osaa syvätä kohteen irti taustasta, on kuvankäsittelyohjelma parempi vaihtoehto, koska sillä asian voi hoitaa perusteellisemmin. Tällä videolla näytämme kaiken olennaisen syväysten tekemisestä Photoshopilla.

Photoshop Mix Android-laitteille löytyy täältä.

Photoshop Mix Apple-laitteille löytyy täältä.

Photostop Mix syvääminen sovellus

Photosop Mix syväsi tämän kuvan alle minuutissa. Vain hieman enemmän aikaa, ja kohteesta voidaan saada vieläkin terävämpi.

© Digikuva

Background Eraser: superimpose

Tämän sovelluksen valttina on nopeus. Tämä sovellus on myös monia muita syväyssovelluksia hieman monipuolisempi – sillä voidaan nimittäin asettaa syvätty pääkohde uudelle taustalle. Alla olevassa esimerkkikuvassa kohde on sijoitettu värikkäälle taustalle.

Tämä iPhone-sovellus löytyy täältä.

Lisätietoa muista valokuvaussovelluksista on täällä.

Background Eraser: superimpose

Tällä sovelluksella voidaan paitsi poistaa pääkohteen tausta myös käsitellä, esim. terävöidä kohdetta.

© Digikuva

Touch Retouch

Koko taustaa ei aina kuitenkaan ole tarpeen poistaa valokuvasta. Joskus riittää, kun taustalta poistetaan vaikkapa lyhtypylväs tai tuolinjalka.

Touch Retouch toimii niin, että valokuva ladataan sovellukseen sekä ilmaistaan sille, mitä kaikkea kuvasta halutaan poistaa.

Sovellus maksaa noin 2,20 euroa, ja Apple-versio löytyy täältä.

Android-versio puolestaan löytyy täältä.

Sovellusta voidaan tietystikin käyttää myös kuviin, jotka on otettu tavallisilla kameroilla. Jos kamerassa on Bluetooth- tai Wi-FI-liitäntä, voidaan kuvat helposti siirtää älylaitteille.

> Lue myös: Bluetooth auttaa valokuvaajaa

Jos haluat oppia käyttämään kameraasi nykyistä paremmin, hanki tuore 42-sivuinen e-kirjamme täältä.

Touch Retouch syvääminen

Tässä on sovellukselle kerrottu, että haluamme poistaa lehtitelineen muuten mainiosta merimaisemakuvasta.

© Touch Retouch

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!