koira valkoinen tausta

Lemmikit ovat uteliaita ja kärsimättömiä.Kuvaajalla kannattaakin olla taskussa herkkupala, jolla saa lemmikin huomion hetkeksi.

© Shutterstock

3 kivaa tapaa ikuistaa lemmikkieläimiä

Lemmikeistä ei ole kovin helppo saada omaperäisiä valokuvia. Tässä kolme hyvää vinkkiä mm. koiran ja kissan kuvaamiseen kiinnostavasti.

keskiviikko 26. elokuuta 2020 teksti Christian Trant

1. Kuvaa voimakkaalla laajakulmalla

Kalansilmällä tai muulla laajakulmaobjektiivilla voi saada hauskoja kuvia, jossa eläimen pää on suuri kuin sarjakuvissa.

Ota kuva yläviistosta ja yritä päästä mahdollisimman lähelle eläimen päätä. Näin pää saadaan näyttämään isolta ja vartalo pieneltä.

Lue myös: Viisi kuvauksellista metsäneläintä

koira kalansilmäobjektiivi

Kuvattaessa kalansilmäobjektiivilla, jonka polttoväli on yleensä 8–12 mm ja kuvakulma 100–180 astetta, on mentävä hyvin lähelle pääkohdetta, jotta se täyttäisi riittävän suuren osan kuva-alasta.

© Shutterstock

2. Kiinnitä lelu objektiiviin

Kokeile kuvata kissaa tai koiraa niin, että näyttää siltä kuin lemmikkisi ottaisi selfien.

Tehtävässä auttaa objektiiviin kiinnitetty lelu. Sen avulla on helppo kiinnittää eläimen huomio ja saada kuvia, joissa tämä katsoo kameraan.

Anna lemmikin leikkiä lelulla ja ota kuva, kun tassu on lähinnä kameraa. Tässä voi olla apua nopeasta sarjakuvauksesta. Näin voit saada kuvan, jossa näyttää siltä, että eläin pitelisi kameraa.

Lue myös: Näin lähemmäs arkoja eläimiä

Kissa leikkii kameran edessä kuin ottaisi selfietä.

Etsi kissasi suosikkilelu ja kiinnitä se nauhalla objektiiviin roikkumaan. Ota kuva, kun kissa lyö sitä käpälällään. Käytä sarjakuvausta, sillä kissa on nopea.

© Shutterstock

3. Heitä lemmikille makupaloja

Jos heität herkkuja koiralle tai kissalle, voi saada hauskoja kuvia, joissa näkyy se silmänräpäys, jolloin sen hampaat ovat paljaat ja silmät suuret.

Siinä hetkessä, kun eläin nappaa makupalan suuhunsa, näkyy sen keskittyminen, joka toimii hyvin valokuvissa.

Jos löydät lemmikille yhdenmukaisen taustan, kuva alkaa täyttää muotokuvan tunnusmerkkejä, koska silloin taustalla ei ole häiriötekijöitä, jotka veisivät huomin pääkohteesta.

Jos lemmikki ei pelkää salamavaloa, käytä sitä, koska se täydentää muuta valaistusta tehokkaasti ja näin parantaa kuvanlaatua.

Lue myös: Näin käytetään riistakameraa

Koira nappaa makupalan.

Jos lemmikki ei pelkää salamavaloa, käytä sitä, koska se täydentää muuta valaistusta tehokkaasti.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!