©Steve McCurry / Magnum Photos

Yhdysvaltalainen Magnum-valokuvaaja Steve McCurry on selkeä valinta luetteloomme kuvaajista, jotka kuuluu tuntea.

© ©Steve McCurry / Magnum Photos

5 loistavaa valokuvaajaa, jotka on syytä tuntea

Moni upea valokuvaaja on jättänyt puumerkkinsä kansainväliseen valokuvaukseen. Nimeämme tässä Digikuvan toimituksen viisi suosikkivalokuvaajaa. Lue ja katso, oletko samaa mieltä.

tiistai 18. helmikuuta 2020

Se alkoi yhdestä viattomasta kysymyksestä Digikuvan toimituspalaverissa.

Ketkä mahtavat olla maailman tärkeimmät ja innovatiivisimmat valokuvaajat? Pöydälle heiteltiin nimiä, ja pian vallitsi jo yksimielisyys kourallisesta kuvaajia.

1. Hän on paras muotokuvaaja

Muotokuvakuvaajista puhuttaessa nousee aina esiin nainen, joka mainitaan kaikkialla. Hänen nimensä on Annie Leibovitz.

Hollywoodissa ei voi olla todella kuuluisa, ennen kuin on päässyt tämän yhdysvaltalaissuuruuden kuvaamaksi. Hän kuvasi John Lennonia vielä tämän murhapäivänä, ja hän on kuvannut mm. satoja suurten aikakauslehtien kansia.

> Lue myös: Tämä on syytä tietää muotokuvauksesta

2. Hän on merten kuvaajakuningas

Kun Alexander Mustard oli kymmenen, hän sai ensimmäisen vedenalaiskameransa. Siitä lähtien hän ei ole katsellut taaksepäin.

Hänen loistava valokuvaustekniikkansa on tehnyt hänestä maailman parhaan vedenalaisvalokuvaajan. Hän on mestari valon käyttämisessä meren alla, tulipa se sitten auringosta tai vedenalaisesta salamasta.

Lue myös: Näin kuvataan pinnan alla

3. Seikkailija Steve McCurry

©Steve McCurry / Magnum Photos

McCurryn kuvat keskittyvät lähes aina ihmisiin. Hän osaa etsiä kuviin myös tehokkaat värit ja hienon sommittelun.

© ©Steve McCurry / Magnum Photos

Ihmiset ovat aina keskiössä McCurryn kuvissa, ja heissä näkyy aina elinvoimaa, uteliaisuutta ja avoimuutta. Se näkyy myös alla olevassa Shaolin-munkkeja esittävässä kuvassa. McCurry on koulutukseltaan teatterihistorioitsija, mutta oikean elämän draama tarttui häneen, kun hänet salakuljetettiin Afganistaniin juuri ennen Neuvostoliiton hyökkäystä 1979. 

Työssään hän on ollut hukkua Intiassa ja lento-onnettomuudessa Jugoslaviassa. Hän ajautui ammatillisiin ongelmiin 2016, kun ilmeni, että hän oli manipuloinut joitakin kuviaan Photoshopissa.

> Lataa Etunurkasta e-kirjamme Hallitse kamerasi.

4. Uuden ajan luontokuvaaja

Yann Arthus-Bertrand sai ensimmäisen kameransa vasta 30-vuotiaana, matkusti Keniaan ja alkoi kuvata leijonia. Sieltä hän teki myös ensimmäisen ilmaisen kuumailmapallolentonsa.

Ei ole olemassa monia valokuvaajia, jotka voivat ylpeillä siitä, että he ovat näyttäneet meille muille maailmaa aivan uudella tavalla.

5. Mustekala, jolla on kamera ja salamalaite

Valokuvaaja Joe McNally tietää ja osaa kaiken – paremmin kuin useimmat muut.

McNally on asettanut rajat sille, kuinka paljon salamalaitteesta voi saada irti ja kuinka monta ulkoista salamaa on mahdollista käyttää kuvauksen aikana.

Hänen mottonsa kuuluu: ”Valo on kieli. Opi katsomaan ja hyödyntämään sitä. Se on ainoa tapa, jolla sinusta voi tulla entistä parempi valokuvaaja.”

Lue myös: Suuri salamasanakirja – tärkeimmät termit

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!