Nainen kuvaa kaupunkia älypuhelimella

Älypuhelimemme ovat vähitellen niin hyviä, että ne toimivat erinomaisena vaihtoehtona peiliheijastus- ja järjestelmäkameroille. Tämä koskee erityisesti kaupunkielämää, jossa täytyy olla nopea sulkimen painamisessa. 

© Shutterstock

Kaupunkinkuvia matkapuhelimella

Kadun näkymistä ja kaupungin sykkeestä voi saada loistavia kuvia, mutta vieraan ihmisen kuvaaminen kadulla kysyy kanttia. Tällöin älypuhelimesi on kätevä työkalu, jonka avulla voit tallentaa hetken nopeasti ja helposti.

torstai 23. syyskuuta 2021 teksti C. Trant

Sen sijaan, että se kuljettaisit kameraa mukana olalla ympäri kaupunkia, voit käyttää älypuhelintasi – ja sen käytössä on myös tiettyjä etuja.

Tässä on kolme hyvää vinkkiä, joiden avulla saat upeita katukuvia matkapuhelimellasi.

1. Lataa Lightroom-sovellus älypuhelimellesi

Joissakin älypuhelimissa voi valita valotusajan ja käyttää kuvausasetuksia, kuten  valotuksenkorjausta ja kontrastin säätöä. 

Jos älypuhelimessasi ei ole näitä mahdollisuuksia sisäisessä kamerasovelluksessa, kannattaa ladata Lightroom matkapuhelimeen.

Lightroom-sovelluksen avulla voit hallita valkotasapainoa, valotusaikaa ja ISO-arvoa, mitkä helpottavat kaupunkikuvaamista.

Lue myös: 8 vinkkiä katukuviin

Nainen ja mies kulkevat toistensa ohi kaupungissa

Käytä vähintään 1/125 sekunnin tai lyhyempää valotusaikaa, joka pysäyttää ihmisten liikkeen. Aukolla F8 sekä ihmiset että seinä ovat terävät.

© Shutterstock

2. Valitse älypuhelimesi laajakulma kaupungin markkinoilla

Markkinoilla vilisee ihmisiä. Siellä jutustellaan, käydään kauppaa ja vaihdetaan tavaroita. 

Sen ansiosta kameran kanssa voi liikkua lähes huomaamatta, sillä kaikki asiakkaista myyjiin ovat täysin uppoutuneita omiin tekemisiinsä. 

Toisaalta siellä on hyvät mahdollisuudet saada upeita kuvia, joissa on runsaasti värejä ja yksityiskohtia riippumatta siitä, onko kohteina kukkia vai tuoretta kalaa. 

Jos kamerassasi on laajakulmaobjektiivi, vaihda siihen. Laajakulman ansiosta saat kaiken irti hektisestä ympäristöstä.

> Lue myös: 4 tapaa ottaa kuvia kaupungista

Nainen valmistaa ruokaa ruokamarkkinoilla

Samanlaista menoa löytyy myös kirpputoreilta tai sataman kalahuutokaupoista. 

© Shutterstock

3. Muunna muotokuvasi mustavalkoisiksi

Moni katukuva, etenkin muotokuva, on upea mustavalkoisena, kun kontrasti lisääntyy ja kuva huokuu rauhaa.

Voit valita kamerasovelluksessa mustavalkoisen vaihtoehdon ennen valokuvien ottamista, mutta voit myös tehdä sen muokkauksen jälkeen. 

Saatavilla on myös muita suodattimia, jotka esimerkiksi vahvistavat talojen julkisivujen värejä tai suodattimia, jotka tekevät valosta lämpimän harmaana ja pilvisenä päivänä.

> Lue myös: Muutu katukuvauksen asiantuntijaksi

Ihmiset kävelevät edestakaisin kaupungissa.

Samaan aikaan täällä on valittu pidempi valotusaika, mikä tarkoittaa sitä, että kaupungin elämä ja ihmisten määrä ehditään aistia paremmin.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!