Vanhakaupunki, Tukholma


© Shutterstock

4 keinoa erilaisiin kaupunkikuviin

Eloisat ja alati muuttuvat kaupungit ovat mielenkiintoisia kuvauskohteita, mutta on vaikea erottua omilla kuvillaan muista, kun samoja paikkoja ja aiheita ikuistetaan koko ajan. Me autamme sinua erottumaan massasta.

torstai 13. elokuuta 2020 teksti C. Trant

Me autamme sinua erottumaan massasta, jota saisit omaleimaisia kapunkikuvia

1. Etsi värien sopusointua

Yritä etsiä yhteen sointuvia värejä, kun löydät kuvauskohteen. Jos löydät paikan, joissa kaksi tai useampia väriä täydentävät toisiaan, voit päästä mielenkiintoiseen ilmaisuun ja saada kuvistasi entistä parempia.

Tällaisia paikkoja voi löytyä mm. teollisuusalueilta, joiden värimaailma on yleensä hyvin yhtenäinen. Sieltä voi saada rouhean realistisia kuvia kuvaamalla työkaluja, koneita vasten yhtenäisiä julkisivuja.

Voit myös saada talteen hienoja väriyhdistelmiä kaupungeissa, joissa on vanhoja työntekijöiden asuntoja. Tällaiset talot ovat usein keskenään samanlaisia mutta värisävyiltään aavistuksen erilaisia, mikä tuo kuviin mukavan tyylillisen ilmeen.

Lue myös: Turkoosi tuo uutta ilmaisua kuvaan

Vanhakaupunki, Tukholma

Pidä silmällä toisiaan täydentäviä värejä eli vastakkaisvärejä. Yhtenäiset värit tuovat kuvaan rauhallisen yleisilmeen.

© Shutterstock

2. Kehystä kuvauskohteesi

Kuvaa ikkunoiden, porttien tai muiden rakennusten läpi niin, että etuala kehystää pääkohteen. Näin voidaan luoda kiintoisa vaikutelma ja käyttää kehystämistä tietoisesti kertomaan osa kuvan tarinasta.

Jos etualasta tulee sävyttömän tumma, se johtuu ilmeisesti siitä, että kuvan kontrastit ovat liian suuret kameran kuvakennolle. Voit kiertää tämän kameran HDR-laajasävytoimintoa käyttäen.

Jos kamerassasi ei ole tätä toimintoa, voit ottaa samasta kohteesta useita kuvia eri valotusasetuksilla ja koostaa ne sitten yhdeksi laajasävykuvaksi kuvankäsittelyssä.

Lue myös: Näin syntyvät hyvät laajasävykuvat

Elefanttiportti Carlsberg.

Vanhemmissa kaupungeissa on kiinnostavia portteja.

© Shutterstock

3. Kuvaa kiinnostavaa katutaidetta

Voit saada hauskoja ja kauniita katutaidekuvia eri puolilta kaupunkia. Pienet ja suuret paikallisten taiteilijoiden teokset koristavat suuria kaupunkeja.

Katutaide tuo esiin naapuruston persoonallisuutta. Graffitteista, tarroista ja muraaleista saa usein hyvin rehellisiä katukuvia.

Voit käyttää katutaidetta myös mielenkiintoisena ja vaihtoehtoisena taustana muotokuville.

> Lue myös: Katukuvauksen perusteet

katutaide

Tutustu kaupunkiin, jota kuvaat. Katutaide voi olla piilossa, mutta sen aiheet ja lopputulokset ovat yleensä nerokkaita.

© Shutterstock

4. Hae suuria heijastuksia

Jos voit peilata kohteen joesta, purosta tai lätäköstä, saat upeita kuvia kaupunkien rannoilta.

Jos vesi ei liiku ja kuvaat jalustalta, voit saada kuvia, jotka suorastaan hämäävät katsojaa, koska peilaus on niin täydellinen.

Unohda kultainen leikkaus, kun kuvaat heijastuksia. Silloin on tärkeää sommitella kuvan puoliskoista keskenään yhtä suuret.

Lue myös: 7 hyvää maisemakuvausvinkkiä

New Yorkin Manhattan peilautuu vedestä

Seuraa sääennusteita, jos haluat saada kuvia, joissa pääkohde heijastuu vedenpinnasta. Se vaatii täysin tyyntä säätä.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!