väri lasi

Pienet valokuvausprojektit auttavat kehittymään valokuvaajana. Tällaiset kohteet eivät liiku, ja aikaa kokeilla niitä on runsaasti.

© Shutterstock

Kolme kivaa kuvausprojektia neljän seinän sisällä

Esittelemme kolme pientä valokuvaprojektia, joita voi toteuttaa kotona. Ne tarjoavat mainion mahdollisuuden oppia hallitsemaan kameraa ja sen asetuksia.

torstai 7. toukokuuta 2020 teksti C. Trant

1. Käytä pisaraa linssinä

Kuvaamalla vesipisaran läpi voidaan saada aikaan kiinnostava ja tavanomaisesta poikkeava valokuva. Haasteena on kuitenkin saada pisara kiinnittymään johonkin niin, että sen läpi voi kuvata hallitusti.

Tällaisissa tilanteissa täytyy sekoittaa veteen glyseriiniä, jolloin vesipisara voi kasvaa suureksi mutta pysyä paikallaan. Aloita seoksella, jossa on kaksi osaa vettä ja yksi osa glyseriiniä.

Kokeile jähmettää pisara kukkaan. Suihkuta liuosta sumutinpullolla, kunnes pisara on sopivan suuri. Sido kukka tarpeen tullen kiinni, jotta voit pitää kameraa molemmin käsin – tai käytä apuna jalustaa.

Lue myös: Hauska monivalotus syntyy nopeasti

pisaroiden läpi otettu kuva

Kuvaa suorakatselunäytön läpi ja zoomaa vesipisaroihin. Kytke automaattitarkennus pois ja tarkenna käsin.

© Shutterstock

2. Tee 360 asteen panoraamakuva

Pienellä sorminäppäryydellä, munakellolla ja kompaktikameralla, jossa on intervallikuvaustoiminto, voi ottaa panoraamakuvia kotona.

Monilla taskukameroilla voi ottaa useita perättäisiä kuvia ajastetusti ja yhdistää otokset panoraamakuvaksi. Voi olla kuitenkin vaikeaa pitää kamera vaakasuorassa linjassa, jota panoraamakuvauksessa vaaditaan, mutta jos kamera kiinnitetään munakelloon, saadaan panoraamaan tulevat, peräkkäin otettavat osakuvat otettua samassa linjassa.

Voit kiinnittää munakellon kamerajalustaan tai laittaa kellon ja kameran pöydälle. 

Lue myös: Tämä on syytä tietää panoraamakuvauksesta

sisäpanoraama

Sisätiloissa otettavissa panoraamakuvissa lattian suorat viivat vääristyvät eri suuntiin, samoin mattojen kuviot. Jälkimmäinen voidaan kuitenkin korjata kuvankäsittelyn avulla.

© Shutterstock

3. Leiki valon taittumisella

Valo taittuu vedessä eri tavalla kuin ilmassa, ja tätä ilmiötä voidaan hyödyntää valokuvauksessa. Kahden viinilasin ja värillisen pahvin avulla voidaan tehdä asetelma, jossa värit heijastuvat viinilaseissa.

Huomiota herättävin vaikutus saadaan aikaan voimakkaimmilla väreillä. On tärkeää pitää riittävä etäisyys taustan ja lasien välillä sekä varmistaa, että päävalo osuu vain taustaan eikä laseihin. Tällä tavoin vältetään heijastukset.

Lue myös: Tässä ovat tämän hetken parhaat kamerat

Valon taittuminen viinilasissa

Tausta kääntyy lasin sisällä. Paras tulos syntyy, kun lasin ja taustan välillä on sopiva etäisyys.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!