Kun saapuu hetki sininen

Auringonlaskun jälkeen ja juuri ennen sen nousua on luonnonvalo omanlaistaan. Siitä käytetään nimitystä sininen hetki, jonka aikana hyvin valmistautunut valokuvaaja voi saa da talteen oikeita taideteoksia.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sinisen hetken kuvissa on monesti suorastaan taianomaisia sävyjä, jos kuvaaja on painanut laukaisinta oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Sininen hetki on kahdesti vuorokaudessa – juuri ennen auringonnousua sekä taas hetimiten auringon laskettua. Noina hetkinä auringon valo levittäytyy sillä tavalla, että ihmissilmä aistii valon lähinnä sinisenä. Tuolloin otettujen kuvien värikylläisyys on suuri, joten silloin on ainakin teknisesti helppo saada kauniita kuvia.

Jos aikoo onnistua, kannattaa kuitenkin valmistautua huolellisesti. Sinisinä hetkinä valo vaihtuu nopeasti, jotenka on välttämätöntä etukäteen miettiä kuvauspaikka ja -kohde sekä selvittää, mitkä ovat kuvaamiselle otollisimmat tuokiot. Sinisen hetken ajankohta muuttuu joka päivä, joten kannattaa vilkaista almanakkaa ja internet-sivuja tai hankkia älypuhelimeen sovellus, joka kertoo, milloin sininen hetki missäkin päin maailmaa tarkalleen on. Näistä asioista kerromme lisää tuonnempana.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!