Lintuemo syöttämässä poikasiaan.

Aurinkoisella säällä kuva on parasta ottaa aamulla tai illalla.

© Shutterstock

Kuinka päästä lähemmäksi pihan lintuja

Lintujen seuraaminen on kiinnostavaa, mutta hyvien kuvien saaminen niistä voi olla vaikeaa, koska niiden lähelle ei ole kovin helppoa päästä. Tässä tulee kolme lähestymisvinkkiä.

maanantai 5. lokakuuta 2020 teksti C. Trant

Harva meistä suunnittelee pihaansa tai puutarhaansa pikkulintuja ajatellen, mutta ne voivat kuitenkin tarjota kivoja luontoelämyksiä, jos vain viitsii nähdä vähän vaivaa.

Jos pikkulinnuista haluaa hyviä valokuvia, omaa pihaa kannattaa suunnitella ja laittaa näille vieraille otolliseksi ja kiinnostavaksi paikaksi käydä.

Tässä tulee kolme vinkkiä siihen, miten ihminen voi päästä lähemmäksi pikkulintuja – ja saada niistä onnistuneita valokuvia.

Pihan pitää olla linnuille houkutteleva

Jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi kuvata lintuja pihalla, huolehdi siitä, että siellä on paikkoja, joihin linnut voivat piiloutua ja joissa ne voivat syödä.

Lintulauta tai linnunpönttö lisää mahdollisuuksia vaivattomaan lintukuvausharrastukseen huomattavasti, mutta pihalla on myös hyvä olla hoitamattomia paikkoja tai kohtia.

Tällaiset ns. luonnontilassa olevat alueet luovat otolliset elinolot hyönteisille, ja kun pihalla on hyönteisiä, sinne tulee myös lintuja.

> Lue myös: 4 keinoa erilaisiin kaupunkikuviin

Varpunen

Varpunen on väritykseltään melko vaatimaton. Se pärjää sekä maaseudulla että kaupungissa ja on pulun ja harakan ohella parhaiten ihmisen kumppaniksi sopeutunut lintulajimme.

© Shutterstock

Perehdy lintujen käyttäytymiseen

Mahdollisuudet hyvän lintukuvan saamiseen ovat sitä paremmat, mitä paremmin kuvaaja tietää ja tuntee lintujen käyttäytymisen. Ota aluksi selvää, millaisissa paikoissa pihalinnut tarkkaan ottaen viihtyvät ja miksi, voit saada onnistuneita kuvia myös lentävistä linnuista.

> Lue myös: Ovela ja ketterä – näin kuvaat ketun

Talitiainen

Talitiaisuros ja -naaras muistuttavat toisiaan huomattavasti värejä myöten. Niillä on mustavalkoinen pää ja keltaiset kyljet.

© Shutterstock

Kokeile uutta tarkastuskameraa

Pienellä tarkastuskameralla voi saada ainutlaatuisia kuvia. Sen avulla on helppo käydä läpi paikkoja, joihin ei muuten pääse. Sillä voi saada kätevästi lähikuvia lintulaudalla ruokailevista pikkulinnuista.

Tarkastuskameralla voi saada kuvia myös linnunpoikasista, mutta tässä on oltava erittäin huomaavainen, jotta lintuja ei häiritä ja pelotella pois.

Punarinta

Punarinnan ruumiinmuoto on palleromainen, jalat ovat pitkähköt ja silmä on suurehko tumma nappisilmä.

© Shutterstock

Läpinäkyvä lauta helpottaa lintujen valokuvaamista

Voit myös päästä lähelle lintuja läpinäkyvän lintulaudan avulla. Kiinnitä lauta ikkunalle ja laita siemenet siinä olevan kupin pohjaan.

Sitten voit istua huoneessa ja katsella lintujen vierailua laudalla. Samalla voit pitää kameraa vieressäsi ja olla aina valmiina kuvaamaan.

Täältä löytyy neuvoja lintujen talviruokintaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!