Kettu pehmeässä vastavalossa


© Shutterstock

Ovela ja ketterä: Näin kuvaat ketun

Niitä näkee vain vilaukselta, mutta siellä kettu on. Se on entistä helpompi löytää, koska se uskaltaa yhä lähemmäs ihmistä. Tästä saat vinkit punakultaisen pedon kuvaamiseen.

maanantai 3. elokuuta 2020 teksti S. Winter


Tässä vinkkimme ketun löytämiseksi ja kuvaamiseksi.

Lue myös:  Kuvausvinkkejä: lähemmäs arkoja eläimiä

1. Etsi kolo, älä kettua

Kettu on lähes mahdoton löytää. Etsi siis pikemminkin ketun kolo. joka on pieni reikä maassa. Jos reiän ympärillä on hajua ja tuoretta, kaivettua maata, kolo on ilmeisesti asuttu.

2. Ole valmis tunti ennen auringonnousua

Kettu on yöeläin, mutta silloin valo ei riitä kuvaamiseen. On siis parasta olla liikkeellä noin tunti ennen auringonnousua.

Näin olet paikan päällä ennenkuin kettu ilmaantuu näkyviin. Voit myös jatkaa kuvaamista niin kauan kun kettu pysyy kolonsa tienoilla.

> Lue myös: Kuusi kuvauksellista lintua

Vinkkejä ketun löytämiseen

Mitä pidempään kuvaat polviasennosta, sitä mielenkiintoisempia kuvia saat. 

© Shutterstock

3. Kuvaa silmän korkeudelta

Kuvaa ketun silmän korkeudelta. Näin syntyy mielenkiintoisin muotokuva. Et ehkä voi liikkua pelottamatta kettua, mutta jos se on mahdollista, laske kameraa ja käännä näyttö ylöspäin. Jos kettu nostaa tai laskee päätä, siirrä kameraa mukana. 

4. Käytä jatkuvaa tarkennnusta

Kevät- ja kesäkuukausina ketunpojat leikkivät kolon tienoilla. Hyvällä tuurilla saat leikin kuvatuksi. Käytä jatkuvaa tarkennusta, jotta saat teräviä kuvia. 

Funktionen findes typisk bag AF-knappen, hvor den hedder AI Servo, AF-C eller lignende. Vælg lav eller fastlåst sporingsfølsomhed, så fokus låser sig fast på hvalpene, selv om de fx løber ind i et buskads.

5.Käytä kuvanvakainta

Teleobjektiivin pitäminen vakaana voi olla vaikeaa varsinkin vähässä valossa. Jos siis kamerassa tai objektiivissa on kuvanvakain, sitä kannattaa käyttää.

Joissakin objektiiveissa on eri toiminnot liikkumattomille ja liikkuville kohteille. Canonissa kannattaa valita Mode 3, Nikonissa taas Sport.

Lue myös:  Näin valitset sopivan kamerajalustan

Ketun kuvausniksejä

Kun kettu elää lähellä ihmistä, sen voi löytää puistosta, hautausmaalta, rinteiltä, siirtolapuutarhojen tienoilta ja hylätyiltä omakotitonteilta.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!