Uri ja Helle Løvevild Golman

Helle ja Uri taistelevat hellittämättä viimeisten jäljellä olevien villien luontoalueiden puolesta  – kerromme heidän elämästään ja työstään Digikuvan numerossa 5/2020.

© Uri ja Helle Løvevild Golman

Luontokuvaajat selvisivät veitsihyökkäyksestä

Joulukuussa 2017 tulivat tanskalaiset valokuvaajat Uri ja Helle Løvevild Golman kansainväliseen mediaan jouduttuaan afrikkalaisella torilla raa'an hyökkäyksen kohteeksi. Kaksi vuotta sen jälkeen Digikuva haastatteli heitä – kun he olivat olivat katsoneet kuolemaa silmästä silmään, rakentaneet elämänsä uudelleen ja suunnitelleet tulevaisuuttaan.

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020 teksti S. Winter

Uri ja Helle Løvevild Golmanin tunsivat aikaisemmin lähinnä muut luontokuvaajat ja seikkailijat. Kaikki kuitenkin muuttui joulukuussa 2017, kun heidän kimppuunsa hyökättiin veitsen kanssa afrikkalaisella torilla. Hyökkäyksestä syntyi mediahuomiota ja otsikoita laajemminkin.

> Lue myös: 7 välineen muistilista luontokuvaajalle

Mandrilleja puussa

Tämä kuva otettiin yhdellä viimeisistä Urin ja Hellen tutkimusmatkoista ennen hyökkäystä Gabonissa. 

© Uri ja Helle Løvevild Golman

Jos Uria ja Helleä voidaan kuvata yhdellä sanalla, se sana olisi “peräänantamaton”. Vaikka he ovat nähneet kaiken kuviteltavissa olevan, he eivät päästä sitä ihon alle tai juutu menneeseen.

Päivastoin, he kävivät vastahyökkäykseen, kirjaimellisesti. Niskaan, rintaan ja vatsaan haavoittunut Uri on nimittäin yhä pyörätuolissa ja kävelee vain jonkun askelen kerrallaan. Mutta edistystä tapahtuu koko ajan, he kertovat.

Lue myös:  Uusi videosarja luontokuvaajasta tositoimissa

Keisaripingviinejä jäälautalla

Nämä keisaripingviinit kuvattiin Rossinmeren jäätiköllä Antarktiksen liepeillä, jossa Uri ja Helle ovat käyneet useita kertoja. 

© Uri ja Helle Løvevild Golman


“Olemme härkäpäisiä kuin norsu, eikä meillä ole tapana antaa periksi,” sanoo Helle, kun Digikuva tapaa hänet ja Urin.

Digikuvan numero 5/2020 kertoo lisää siitä, mitä Afrikassa tapahtui sekä uudesta mielenkiintoisesta projektista, jonka parissa valokuvaajapariskunta työskentelee nykyään, sekä heidän suunnitelmistaan ja aikeistaan tulevaisuuden suhteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!