Korkeat talot näyttävät uhkaavilta sammakkoperspektiivistä kuvattuina

Korkeat talot ja puut näyttävät uhkaavilta sammakkoperspektiivistä kuvattuina.

© Shutterstock

3 vinkkiä toisenlaisiin syyskuviin

Nyt voit oppia hyödyntämään syyskauden synkkää värimaailmaa ainutlaatuisen vangitsevissa kuvissa, jotka huokuvat jopa uhkaavaa tunnelmaa.

maanantai 6. marraskuuta 2017 teksti Kathrine Anker

Moni kuvaaja laittaa kameran kaappiin, kun sää muuttuu koleaksi ja sateiseksi, mutta tähän ei ole syytä. 

Sateisen harmaina päivinä saa otettua muunlaisia syyskuvia kuin perinteisiä valonsäteillä ja ruskalla leikitteleviä metsäaiheita. 

Tässä kolme vinkkiä vaihtoehtoisiin syksykuviin:

1. Kuu valonlähteeksi

Seuraa kuun liikettä ja kuvaa täydenkuun aikaan, sillä kuu on oiva valonlähde silloin kun halutaan synkkiä maisemakuvia. Seuraava täysikuu nähdään 4. marraskuuta.

2. Käytä harmaakorttia sumussa

Mies yksinään sumuisen synkeässä metsässä

Jos sumu tekee kuvasta liian vaalean, korosta tummia, harmaita ja ruskeita sävyjä kuvankäsittelyohjelman Levels-säädöillä.

© Shutterstock

Valkotasapaino voi oikkuilla sumussa, joten ota raakakuvia ja käytä automaattista ISO-arvoa. 

Ota neutraali harmaakortti mukaan ja kuvaa sekä sen kanssa että ilman. Sitten valkotasapainon voi säätää kortilla raakakuvamuuntimessa.

Lue myös: Näin kuvataan sumuista maisemaa


3. Alivalota sateella

Taivas näyttää sateella tummalta ja vaaralliselta. Kolmannesaukon verran alivalottaminen saa pilvet näyttämään synkemmiltä, mutta valoisat kohdat eivät pala puhki.

> Tilaa Digikuva, niin saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, ja 2 numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. 

Digikuvan numerossa 16 on kahdeksan sivun juttu syksyisen synkistä kuvausaiheista, joita löytyy niin maalta kuin kaupungistakin.

Kuvaa syksyä erilaisessa valossa

Lue, miten voit hyödyntää pimeyttä, sumua ja sadetta.

Tilaa Digikuva niin voit lukea tämän jutun mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa sekä saat muita tilaajaetuja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!