Brasilialaisen Gilmar Silvan mielestä mikään kuvauspaikka ei ole huono tai epäsopiva. Hän näkee jokaisessa kuvausympäristössä jotain kaunista.

© https://www.instagram.com/gilmarphotos

Opi hyödyntämään erilaisia kuvauspaikkoja

Brasilialaisvalokuvaaja havainnollistaa parilla kuvalla, kuinka hän saa aikaan loistavia muotokuvia paikoissa, jollaisissa moni kuvaaja ei halua työskennellä. Kuvakulmilla, pienillä nikseillä ja illuusioilla saadaan aikaan aitoja ja hyviä kuvia.

sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Oletko joskus nähnyt Instagramissa tai Facebookissa poikkeuksellisen upean muotokuvan ja ihmetellyt, kuinka kuvaajan on onnistunut saada noin fantastinen valokuva?

Saatat ehkä pitää yhtenä osasyynä hienoja kuvauspaikkoja, suurta avustajajoukkoa ja päiväkausia kestävää kuvankäsittelyä.

Näin se ei kuitenkaan aina mene.

Oikeilla kuvakulmilla, taitavalla kuvausympäristön käytöllä ja kuvausteknisellä osaamisella voidaan saada aikaan loistavia muotokuvia. 

Kuvakulmiin ja tekniikkaan perustuvia illuusioita

Brasilialainen perhe- ja hääkuvaaja Gilmar Silva paljastaa kuvasarjassaan sitä, kuinka hänen muotokuvansa syntyvät. 

Projektin nimi on LUGARxPHOTO ('Paikka ja kuva', toim. huom.), ja kuvat kertovat humoristisella tavalla siitä, mitä kaikkea valokuvaaja voi joutua tekemään hyvän kuvan eteen.

Gilmar Silva näyttää valmiin valokuvan ja samalla kuvanottotilanteesta otetun kuvan, jotta katsoja näkisi, miltä kuvauspaikka on kokonaisuudessaan näyttänyt. 

Olemme koonneet tähän muutamia Gilmars Silvan ennen- ja jälkeen-kuvia, ja löydät niistä varmasti joitain asioita, joita voit kopioida omaan työskentelyysi. 

Tärkein asia, jonka voimme näistä kuvista oppia, on se, että hyvien kuvien saaminen ei ole kiinni kuvauspaikasta tai -ympäristöstä. Täytyy osata etsiä sopiva kuva- ja kuvauskulma sekä jättää roskikset ja pysäköidyt autot pois kuvista. 

Opettele käyttämään Photoshopia

Toki myös Silva viimeistelee muotokuvansa Photoshopin avulla. 

Sinäkin voit kehittyä hyväksi Photoshopin käyttäjäksi kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia avulla. 

Kirjassa on 144 sivua helposti omaksuttavia, vaiheittain eteneviä kuvankäsittelykursseja Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin, ja niiden avulla voit nostaa valokuvasi uudelle tasolle .

> Saat kirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!