muotokuva nainen
© Shutterstock

Miten saisin parempia muotokuvia ulkona?

Lukijamme esitti tämän kysymyksen Kirjelaatikko-palstallamme. Vastaamme ja annamme ohjeet, joiden avulla saat muotokuviisi sopivasti valoa ulkosalla.

torstai 6. syyskuuta 2018

Kysymys: 

Käytän usein salamaa täytevalona ulkona otetuissa muotokuvissa, mutta se ei aina näytä hyvältä. Kuvaan usein vastavaloon, jotta malli ei siristelisi silmiään auringonvalossa, ja ilman salamaa tulisi lopputuloksesta usein liian tumma. Miten pitäisi toimia?

Kysymys:

Käytän usein salamaa täytevalona ulkona otetuissa muotokuvissa, mutta se ei aina näytä hyvältä. Kuvaan usein vastavaloon, jotta malli ei siristelisi silmiään auringonvalossa, ja ilman salamaa tulisi lopputuloksesta usein liian tumma. 

Miten pitäisi toimia?

Vastaus: 

Parasta olisi siirtää kuvattava toiseen paikkaan, jossa valo on parempaa. 

Aina se ei käy päinsä, ja silloin kuvaajalla on kaksi mahdollisuutta: 

1. Täytesalama

Kun salamaa käytetään varjojen tayttämiseen, yhdistää kamera salamavalon normaaliin valotukseen. 

Voit säätää salamakorjaukseksi -0,7 kun haluat välttää luonnottoman lopputuloksen. Silloin kasvojen varjot säilyvät osittain ja valo näyttää luonnollisemmalta kuin jos salamavalo olisi voimakas.

> Lue lisää salamalaitteista

2. Heijastin

Heijastimen valo on pehmeämpää ja myös kauniimpaa ja luonnollisempaa, koska valon voimakkuutta ja suuntaa voidaan hallita ja nähdä lopputulos jo kuvattaessa. 

Heijastimia on eri värisiä. Hopeinen heijastaa valoa kovana, kultaisen värit ovat lämpimämmät. Suuri heijastin vaatii apulaisen. 

Lue myös: Tee heijastin itse ja säästä rahaa

heijastinkangas muotokuvaus

Heijastinkankaan avulla muotokuvaan saadaan luonnonvaloa. 

© Shutterstock

Lue lisää Digikuvan Kirjelaatikosta

Muotokuvan valaisuun liittyvä kysymys vastauksineen on Digikuvan 14/2018 Kirjelaatikossa.

Siellä selviää myös, ovatko akut vaarallisia, mikä polttoväli vastaa ihmisen silmää ja montako tärähdystä kuvanvakain hallitsee.

Du kan også sende spørgsmål til brevkassen [email protected]

Osta irtonumero lehtipisteestä tai tee lehtitilaus, niin saat kätevän tilaajalahjan sekä 3 numeroa Digikuvaa kotiin kannettuna, yhteishintaan 14.90. Tutustu tarjouksiin täällä.

Samalla pääset lukemaan Digikuvan uusimmat numerot Wype-mobiilisovelluksen kautta sekä pääset käyttämään Etunurkkaa , jossa on yli 500 videokurssia valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!