Viisi niksiä heijasteiden hyödyntämiseksi

Voit löytää vesilammikoista, lasipinnoista ja rakennuksista komeita peilikuvia, jotka ovat kiinnostavia kuvauskohteita. Tässä jutussa kerromme heijasteista ja niiden hyödyntämisestä valokuvauksessa.

torstai 3. joulukuuta 2015

Heijastusten kuvaaminen on vaikeampaa kuin äkkiseltään luulisi. Kiinnostavan heijastuskuvan ottaminen vaatiikin luovaa otetta. Tässä viisi kuvausniksiä, jotka kannattaa pitää mielessä heijastuksia kuvatessaan.

1: Huolehdi siluetin näkymisestä 

Jos Jos kuvaat ihmisiä, huolehdi siitä, että heidän siluettinsa näkyy myös heijastavassa pinnassa.

2: Ylimääräiset pois 

Heijastuva pääkohde on usein riittävä aihe. Älä ota kuvaasi mitään ylimääräistä, vaan sommittele kuva niin, että pääkohde pääsee oikeuksiinsa.

3: Kuvaa heijastavaa pintaa läheltä 

Usein käytetään voimakasta laajakulmaa, jolla kuvaan saa tilaa ja syvyyttä. Mene siksi niin lähelle heijastavaa pintaa kuin mahdollista.

4: Hyödynnä tuulta 

Tuulen tuottamat väreet lammikossa tai järven pinnalla vääristävät heijastuksessa näkyvän kohteen suhteita. Siitä voi saada kuvaan abstraktin elementin.

5: Ajattele symmetriaa 

Unohda kultainen leikkaus, kun kuvaat heijastuksia. Symmetrinen sommitelma on tasapainoisempi ja tuo heijastuksen idean paremmin esille. 

Jos haluat tietää lisää aiheesta ja jos haluat nähdä asiaan perehtyneiden ammattikuvaajien heijastusotoksia vesilätäkön ohi ajavasta BMW:stä tai veden pinnalla lepäävästä laivanhylystä, lue Löydä upeat peilikuvat -juttumme, jossa annamme inspiraatiota, ideoita ja kuvausteknisiä vinkkejä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!