Kuvaaja ja kamera jalustalla


© Shutterstock.com

4 tärkeää lisävarustetta uuteen kameraan

Oikeilla laitteilla valokuvaaminen ei ole ainoastaan helpompaa ja hauskempaa, vaan myös kuvista tulee parempia. Tässä muutama lisähankintavinkki järjestelmäkameran omistajille.

maanantai 18. toukokuuta 2020 teksti K. Engbo

Uudella järjestelmäkameralla saa paljon parempia kuvia kuin matkapuhelimella tai pienellä kompaktikameralla.

Järjestelmäkameroihin on olemassa paljon objektiiveja ja lisävarusteita. Mutta mistä kannattaisi aloittaa? Tässä on neljä lisävarustetta, jotka me valitsisimme ensin.

Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera?

1. Nopea muistikortti

Sen sijaan, että valitsisimme halvan kortin, jossa on paljon tilaa, otammekin kortin, jossa on hieman vähemmän muistikapasiteettia mutta enemmän nopeutta, ja hinta on suunnilleen sama.

Suuremman kirjoitusnopeuden ansiosta sillä voidaan ottaa enemmän kuvia suurimmalla sarjakuvausnopeudella, ja senkin jälkeen kamera on aikaisemmin valmis ottamaan uusia kuvia ja kuvasarjoja.

Muista vain varmistaa, että kortti käy omaan kameraasi.

Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

Lexar-SD-kortti

Muistikortin datansiirtonopeudet ilmaistaan megatavuina sekunnissa, engl. MB/s. Tämän kortin kirjoitunopeus on 95 MB/s, joka on SD-korttien nopeimmasta päästä.

© Lexar

2. Kunnollinen kamerajalusta

Mahdollisuudet saada terävämpiä kuvia lisääntyvät merkittävästi jalustan avulla, ja se mahdollistaa myös kuvat, jollaisia ei voi saada käsivaralta.

Jalustalta kuvattaessa voidaan valotusaikaa pidentää periaatteessa määrättömästi ja silti saada teräviä kuvia. Jalustan avulla voi esimerkiksi saada kuvia, joissa auton ajovalot piirtävät pitkiä juovia tai virtaava vesi toistuu silkinpehmeänä.

Lontoon liikenne

Jalustalla olevalla kameralla saadaan myös kuvan tausta pienen aukon ansiosta teräväksi, vaikka valotusaika olisi useita sekunteja.

© Shutterstock.com

3. Suotimia

Objektiivin päihin kiinnitettävillä suotimilla voidaan saada parempia kuvia kuin ilman suotimia. Polarisaatiosuodin poistaa heijastukset esimerkiksi veden pinnalta. Lisäksi se voi myös tehdä taivaasta sinisemmän ja erottaa valkoiset pilvet sinisestä taivaasta.

ND- eli harmaasuodin suodattaa osan valosta, joten voit käyttää pidempiä suljinaikoja ylivalottamatta kuvia, kun kamera on jalustalla. Kolmas perustyyppi ovat liukusuotimet, joiden avulla voidaan tummentaa kirkasta taivasta. Muista, että suotimien on oltava halkaisijaltaan objektiivin etulinssin kokoisia.

Etunurkassa kerromme lisää suotimista muun muassa Suodinkoulun kolmella videolla.

4. Rannehihna

Rannehihnan avulla kamera pysyy kädessä eikä putoa maahan. Hihnan avulla kamera on helppo nostaa nopeasti silmälle, kun sopiva kohde ilmestyy kuvausetäisyydelle.

Peak Design Cuff

Peak Design Cuff -rannehihna voidaan kiristää käsivarren ympärille, ja se on helppo irrottaa ja kiinnittää takaisin kameraan.

© Peak Design

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!