DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro on DJI:n kompaktin Mavic-sarjan uusi huippumalli.

© DJI

DJI Mavic Pro 3: Ensimmäinen drooni, jossa on peräti kolme kameraa

DJI:n uusi Mavic 3 Pro on jälleen merkittävä virstanpylväs droonien kehityksessä. Uudessa droonissa on nimittäin peräti kolme kameraa.

tiistai 25. huhtikuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Markkinoiden johtava droonivalmistaja, kiinalainen DJI, on jälleen valmis haastamaan kilpailijansa. Uusimmassa DJI Mavic 3 Pro -droonissa on nimittäin peräti kolme kameraa. Tällaista ominaisuutta ei ole ennen nähty, ja se avaa täysin uusia mahdollisuuksia luovalle droonikuvaajalle.

>Lue myös: Mikä on drooni – ja miksi sellainen kannattaisi hankkia?

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Prossa on peräti kahdeksan esteanturia, jotka pystyvät havaitsemaan esteitä lennon aikana.

© DJI

Kolme kameraa tuovat aivan uusia mahdollisuuksia

DJI Mavic 3 Pron kolme kameraa ovat Hasselbladin kehittämiä, ja ne nostavat kuvien laadun aivan uudelle tasolle.

Pääkamerassa on suuri 20,0 megapikselin Four Thirds -kenno. Polttoväli vastaa 24 mm:iä, ja suurin aukko on F2,8. Kameralla voidaan ottaa 12-bittisiä raakakuvia, ja sen laaja dynaaminen alue luo hienoja yksityiskohtia sekä huippuvalokohtiin että varjoihin. Videota voidaan kuvata 5,1K-tarkkuudella jopa 60 kuvan sekuntinopeudella.

Toisessa kamerassa on 1/1,3 tuuman kenno, 70 mm:iä vastaava polttoväli ja suuri F2,8-aukko. Kuvakennon resoluutio on 48,0 megapikseliä. Tämä kamera kuvaa videota 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella.

Kolmannessa kamerassa on 1/2 tuuman kenno ja 166 mm:iä vastaava teleobjektiivi. Se on hieman enemmän kuin Mavic 3:ssa, jossa teleobjektiivin polttoväli vastasi 162 mm:iä. Aukko on kiinteä F3,4, joten se on valovoimaisempi kuin Mavic 3:ssa. Siinä aukko on F4,4. Resoluutio on edelleen 12,0 megapikseliä. Kameralla voidaan kuvata 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella.

>Lue myös: Näin hyvä DJI Mavic 3 on

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Prossa on 8,0 Gt:n sisäinen muisti. Droonista on myös saatavilla erityinen Cine-versio, jossa on 1,0 Tt:n SSD-kiintolevy. Molemmissa malleissa voidaan käyttää myös microSD-kortteja.

© DJI

Huippulaatuista videota

Videota voidaan kuvata ammattilaistason väriprofiileilla, jotka tarjoavat parhaat mahdollisuudet muokkaukseen. Kaikki kolme kameraa tukevat esimerkiksi Apple ProRes 422-, HQ-, Apple Pro 422- ja Apple ProRes LT -profiileja.

DJI Mavic Pron mukana tulevalla johdolla tiedonsiirtonopeus on 10 Gt/s, joten tallenteet voidaan siirtää nopeasti älypuhelimeen tai kannettavaan tietokoneeseen missä tahansa.

DJI lupaa, että Mavic 3 Pro pystyy lentämään jopa 43 minuuttia täydellä akulla ihanteellisissa olosuhteissa. Droonissa on lisäksi markkinoiden kehittyneimmät esteanturit, joten sen lennättäminen on mahdollisimman turvallista.

DJI Mavic 3 Pron hinta kauko-ohjaimen kanssa on noin 2100 euroa. Saatavilla on myös lisäakkuja, laukkuja ja muita varusteita sisältävä Combo-paketti, jonka hinta on noin 3000 euroa. 

Lue myös: Kaikki GoPro-kameroista

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!