Pidemmällä kuvausreissulla tarvitaan usein paljon varusteita, jotta eri aiheita saadaan kuvattua hyvin. Paras ratkaisu pidemmälle luontoretkelle on kuvausreppu.
Siihen pitää luonnollisesti mahtua kaikki tarpeellinen, mutta lisäksi sen on selvittävä pohjoisenluonnnon haasteista eli sateesta, lumesta ja tuulesta.
> Lue myös: Näin valitset sopivan kamerajalustan
Siksi pyysimme johtavia valmistajia lähettämään testiimme parhaan reppunsa pitkää kuvausreissua varten, tilavuudeltaan 30–45 litraa.

Kumitiivisteillä varustetut vetoketjut pitävät tehokkaasti veden poissa sateella.
Saimme seitsemän eri mallia, jotka otimme mukaan metsään. Vaihtelevassa maisemassa oli järviä, mäkiä, pieniä polkuja, mutaa ja läpitunkematonta kasvillisuutta.
Reput joutuivat koville, kun kuljimme tuntikausia ympäriinsä raskaan kaluston kanssa, joka pantiin reppuun ja kaivettiin taas esiin, kun matkan varrelle sattui mm. mielenkiintoisia lintuja.
> Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat
18 kiloa kamaa selässä
Mukana metsässä oli kolme kamerarunkoa, 200–500 mm:n zoomobjektiivi, viisi pienempää objektiivia, salamalaite, jalusta, kannettava tietokone, taulutietokone, pikkusälää ja henkilökohtaista tavaraa, esim. vaatteet ja vesipullo.
Yhteensä painoa oli 18 kiloa.
Testasimme nämä reput
Gitzo Adventury 45L
Lowepro Pro Trekker BP 550 AW II
Manfrotto Pro Light Cinematic Balance
MindShift Gear Backlight Elite 45L
NYA-EVO Fjord 36 + RCI-L
Peak Design Travel Backpack 45L + Camera Cube L
Tenba Shootout 32L Backpack
Testin aikana tarkastelimme muun muassa reppujen vesitiiviyttä, materiaaleja, toimintoja ja käyttömukavuutta. Tulokset ja arviot ovat Digikuvan numerossa 1/2021.

Muutamassa repussa mahdollisuus päästä käsiksi sisältöön sivulta, mikä nopeuttaa kuvaamisen aloittamista kiireessä.
Numerossa 17/2021 valitsemme Vuoden tuotteet, mm. Vuoden kuvausrepun. Testivoittaja menee finaaliin. Muitakin vuoden mittaan arvioitavia reppuja voidaan ottaa mukaan.