Testi kuvausreput

Testasimme seitsemän kuvausreppua erilaisissa ympäristöissä, erilaisilla alustoilla ja epävakaisessa säässä.

Testi: kuvausreput pitkään reissuun

Nyt syvennymme kuvausreppuihin, joita on voitava kantaa tuntikausia ja joiden on suojattava varusteita Pohjolan säiltä. Voittaja pääsee suoraan finaaliin, jossa valitsemme parhaat tuotteet vuoden 2021 lopussa. Tässä jutussa on testattavana seitsemän tuotetta.

torstai 31. joulukuuta 2020 teksti K. Engbo

Pidemmällä kuvausreissulla tarvitaan usein paljon varusteita, jotta eri aiheita saadaan kuvattua hyvin. Paras ratkaisu pidemmälle luontoretkelle on kuvausreppu. 

Siihen pitää luonnollisesti mahtua kaikki tarpeellinen, mutta lisäksi sen on selvittävä pohjoisenluonnnon haasteista eli sateesta, lumesta ja tuulesta.

> Lue myös: Näin valitset sopivan kamerajalustan

Siksi pyysimme johtavia valmistajia lähettämään testiimme parhaan reppunsa pitkää kuvausreissua varten, tilavuudeltaan 30–45 litraa.

vetoketju kuvausreppu

Kumitiivisteillä varustetut vetoketjut pitävät tehokkaasti veden poissa sateella.

Saimme seitsemän eri mallia, jotka otimme mukaan metsään. Vaihtelevassa maisemassa oli järviä, mäkiä, pieniä polkuja, mutaa ja läpitunkematonta kasvillisuutta.

Reput joutuivat koville, kun kuljimme tuntikausia ympäriinsä raskaan kaluston kanssa, joka pantiin reppuun ja kaivettiin taas esiin, kun matkan varrelle sattui mm. mielenkiintoisia lintuja.

> Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

18 kiloa kamaa selässä

Mukana metsässä oli kolme kamerarunkoa, 200–500 mm:n zoomobjektiivi, viisi pienempää objektiivia, salamalaite, jalusta, kannettava tietokone, taulutietokone, pikkusälää ja henkilökohtaista tavaraa, esim. vaatteet ja vesipullo.

Yhteensä painoa oli 18 kiloa.

Testasimme nämä reput

Gitzo Adventury 45L

Lowepro Pro Trekker BP 550 AW II

Manfrotto Pro Light Cinematic Balance

MindShift Gear Backlight Elite 45L

NYA-EVO Fjord 36 + RCI-L

Peak Design Travel Backpack 45L + Camera Cube L

Tenba Shootout 32L Backpack

Testin aikana tarkastelimme muun muassa reppujen vesitiiviyttä, materiaaleja, toimintoja ja käyttömukavuutta. Tulokset ja arviot ovat Digikuvan numerossa 1/2021.

Kamera kuvausreppu.

Muutamassa repussa mahdollisuus päästä käsiksi sisältöön sivulta, mikä nopeuttaa kuvaamisen aloittamista kiireessä.

Numerossa 17/2021 valitsemme Vuoden tuotteet, mm. Vuoden kuvausrepun. Testivoittaja menee finaaliin. Muitakin vuoden mittaan arvioitavia reppuja voidaan ottaa mukaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!