Käytä valoa, joka on käsillä

Käytä vaikka kännykkää valonlähteenä

Vaikka käytössä ei olisikaan runsasta päivänvaloa, ulkona saa kuvattua näyttäviä maisema- ja muotokuvia käyttämällä käsillä olevaa valoa. Kirjaimellisesti.

Talvisaikaan on luonnon valo vähissä, mutta se ei estä meitä ottamasta mainioita muotokuvia. Kaiva kännykkä taskusta ja valaise sillä.

Muista nämä neljä asiaa, kun valaiset muotokuvia kännykän avulla:

  • Puhelin voi antaa kuvaan hienon ja dramaattisen valaistuksen. Valitse puhelimen taskulampputoiminto ja suuntaa valo sivusta. Malli voi pitää puhelinta itse. Varjoista tulee upeat, ja kuvaajan kädet ovat vapaat kuvaamiseen. Tämä vaatii hieman rajaamista jälkeenpäin.
  • Jos sinusta tuntuu, että kameran automaattitarkennuksella on vaikeuksia löytää oikeaa kohtaa tarkennusvaiheessa, käytä silloin käsitarkennusta.
  • Valoa on yhtäkaikki niukasti, joten aseta herkkyydeksi vähintään ISO 3200.
  • Puhelimen valo on lähellä päivänvalon värilämpötilaa. Siksi voit huoletta käyttää automaattista valkotasapainoasetusta tai päivänvaloasetusta.

> Lue myös: Valaise kuvauskohde tabletilla

Digikuvan numero 16/2016 on juuri ilmestynyt, ja siinä kerrotaan erilaisten valonlähteiden hyödyntämisestä pimeän aikaan. Niitä ovat myös Kuu ja katulamput, joiden valossa voidaan ottaa niin muoto- kuin maisemakuviakin. Tilaajana voit ladata koko jutun tämän sivun yläreunasta.

Jos ei kännykän valo riitä muotokuviin, voi salamalaite olla paikallaan. Lue Parhaat salamat Canoniin ja Parhaat salamat Nikoniin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!