Parhaat salamat Canoniin

Hyvällä salamalaitteella on hyvää valoa aina käsillä. Salamalaite on erittäin joustava valonlähde, ja se helpottaa kovasti hyvien toimintakuvien taimuotokuvien ottamista. Testasimme markkinoiden kahdeksan parasta salamalaitetta Canoniin.

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Salamalaite mahdollistaa hyvän ja mielenkiintoisen valon kaikkiin kuvaustilanteisiin. Kameraan kiinnitetyllä salamalaitteella saadaan muotokuviin pehmeää ja epäsuoraa valoa. Testin kahdeksan laitteen välähdyspää kääntyy nimittäin 90 astetta ylös ja 180 astetta sivuille. Kohteeseen saadaan pehmeää, epäsuoraa valoa, kun välähdyspää voidaan suunnata valkoiseen kattoon tai seinään. Joidenkin testin salamalaitteiden mukana tulee valonhajotin, joka kiinnitetään välähdyspään eteen. Se sopii valon pehmentämiseen esim. muotokuvissa.

Ohjeluku kertoo valovoiman. Mitä suurempi luku, sitä tehokkaampi salamalaite. Testin ohjeluvut vaihtelevat välillä 43–61. Tuloksista kuitenkin ilmenee, että pieni ohjeluku ei välttämättä merkitse huonoa suorituskykyä. Pieni ohjeluku riittää, ellei salamalaitteella tarvitse valaista kaukaa. Kannattaa tarkistaa, paljonko salamalaite vinjetoi ja jakautuuko teho tasaisesti.

Lue lisää kahdeksasta Canon-kameroihin sopivasta salamasta, jotka testasimme.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!