Valitse oikea muistikortti laitteesi tarpeisiin

Uuden muistikortin oston yhteydessä voi helposti tuntea itsensä toimintakyvyttömäksi. Tarjolla on lukemattomia vaihtoehtoja. Mikä sinun kannattaa valita omaan laitteesi? Tässä näet, mitä kannattaa valita kolmelle erilaiselle laitteelle.

maanantai 2. elokuuta 2021 teksti C. Trant

Useimmissa laitteissa käytetään MicroSD-kortteja, mutta mikä on sinun valintasi? Entä mitä tarkoittavat pienet korteilla olevat merkinnöt ? 

Siitä voit lukea lisää täältä. 

1. Valitse nopea kortti uudemmille drooneille

Jos olet esimerkiksi ostanut droonin, joka tallentaa erittäin laadukkaan videokuvan, kuten DJI Air 2S -droonin, valitse nopea kortti.

Syynä on se, että drooni pystyy kuvaamaan raakana ja ottamaan panoraama- ja HDR-kuvia. Ja myös se, että videotarkkuus on jopa 5,4K. 

Sen ansiosta kuvat ovat yksityiskohtaisempia, ja jos haluat ottaa kaiken irti kameran laadusta, kamerassa on oltava hyvä microSD-kortti, jonka merkintä on V60 tai mieluiten V90. 

Digikuva suosittelee: Kingston Canvas React Plus 128 GB microSDXC V90

Hinta: 79 €.

> Lue myös: Valitse oikea muistikortti kameraasi

Drone- ja MicroSD-kortti

Korteissa on otettu käyttöön uusi V-kirjaimella merkitty kirjoitusnopeus. V tarkoittaa alinta kirjoitusnopeutta Mt/s-muodossa videokuvauksessa. V30 = 30 Mt/s.

© Digikuva

2. Älypuhelinvalokuvaajan on valittava suuri kortti

Jos sinulla on Android-matkapuhelin ja sinun tarvitsee ottaa paljon valokuvia, valitse MicroSD-kortti suurella kapasiteetilla. 

Jos älypuhelimessasi ei ole suurta sisäistä kapasiteettia, se loppuu nopeasti ja voit ostaa lisää tilaa älypuhelimeesi asetettavan MicroSD-kortin avulla.

Muistikorttien kapasiteetti on yleensä 16–512 Gt. 512 Gt:n microSD-muistikorttiin mahtuu noin 64 000 kuvaa, jos kortilla on ainoastaan valokuvia.

Digikuva suosittelee: Samsung EVO Plus microSDXC 512 GB

Hinta  79 €

> Lue myös: Viisi hyvää syytä ottaa raakakuvia

Älypuhelin ja MicroSD-kortti

Vanha huhu, jonka mukaan lentokentän röntgenlaitteet voivat vahingoittaa muistikortin sisältöä ja jopa tuhota sen, ei pidä paikkaansa.

© Digikuva

3. V30 merkinnällä vasustettu kortti Full HD -täysteräväpiirrokseen.

GoPro Max -action-kamera kuvaa Full HD -videon 5,5 miljoonalla pikselillä, ja V30-luokan microSD-kortti on hyvä valinta. 

30 Mt/s riittää mainiosti, jos kuvaat Full HD -muodossa. 

Valitse myös 256 Gt:n kortti, jotta voit kuvata paljon videota ilman, että korttia täytyy alustaa jatkuvasti.

Digikuva suosittelee: SanDisk Extreme 256 GB microSDXC Memory Card V30

Hinta: 69 €.

> Lue myös: Näin huimia ovat CFexpress-kortit

GoPro- ja MicroSD-kortit

Älä koskaan poista muistikorttia kamerasta, kun virta on päällä, tai kortinlukijasta, joka lukee korttia tai kirjoittaa kortille. Tämä voi vahingoittaa sekä valokuvia että videoita.

© Digikuva

Iso muistikorttiopas

Digikuvan numerossa 12/2021 opastamme sinua valitsemaan sinulle ja kamerallesi sopivan muistikortin. 

Kallein, nopein tai suurin muistikortti ei välttämättä ole paras.

Tästä artikkelista saat yleiskuvan erilaisista markkinoilla olevista muistikorteista. Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Esitämme sinulle neljä keskeistä kysymystä, joiden haluaisimme kertovan sinulle, mikä kortti on oikea. Lisäksi voit lukea uusista numeroista.

Jos olet ostanut uuden kameran viime vuosina, se on todennäköisesti yhteensopiva CFexpress- ja XQD-korttien sekä muiden nopeiden uusien korttien kanssa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!