Objektiivien etulasit
© Shutterstock.com

5 uutta objektiivia, joista pidämme

Hankkimalla kameraan uuden objektiivin upeiden valokuvien saamisen mahdollisuudet laajenevat huomattavasti. Tässä on viisi testaamaamme objektiivia, joita kannattaa harkita.

perjantai 28. huhtikuuta 2023 teksti K. Engbo

Me Digikuvassa testaamme joka vuosi paljon uusia valokuvausvälineitä, ja innostumme edelleen tuotteista, jotka erottuvat edukseen kätevien toimintojen, uusien mahdollisuuksien tai upean kuvanlaadun ansiosta.

>Lue myös: Oikean objektiivin valinta

Olemme koonneet alle viisi objektiivia, joista olemme viime aikoina innostuneet eniten. Objektiivit on järjestetty sen mukaan, milloin olemme ne testanneet, niin että viimeksi arvosteltu on ylimpänä. Olemme avanneet tätä artikkelia varten objektiivien täydet arvostelut, joten voit lukea ne kirjautumatta.

OM SYSTEM M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS PRO

OM SYSTEM M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS PRO
© OM SYSTEM

Makro-objektiivi vie kuvaajan erittäin lähelle kuvauskohteita, ja lisävarusteilla saavutetaan nelinkertainen suurennus, jolloin tulitikun pää täyttää koko kuvan.

Lue OM SYSTEM M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS PROn koko arvostelu täältä.

Sony FE 50mm F1.4 GM

Sony FE 50mm F1.4 GM
© Sony

Sonyn mainion GM-sarjan objektiivin polttoväli on perinteinen, ja se tuottaa suuren terävyyden, runsaasti yksityiskohtia kuvan reunoihin asti sekä upean taustasumennuksen.

Lue Sony FE 50mm F1.4 GM:n koko arvostelu täältä.

Canon RF 135mm F1.8L IS USM

Canon RF 135mm F1.8L IS USM
© Canon

Upea objektiivi, joka sopii muun muassa muoto- ja hääkuviin ja tarjoaa suuren terävyyden ja upean taustasumennuksen. Objektiivin sisäinen kuvanvakain sopii Canonin EOS R -kameroihin.

Lue Canon RF135mm F1.8L IS USM:n koko arvostelu täältä.

Nikon NIKKOR Z 600mm F4.0 TC VR S

Nikon NIKKOR Z 600mm F4.0 TC VR S
© Nikon

Jos tämän objektiivin hinta ei olisi yli 17 000 euroa, kaikkien Nikon-kuvaajien pitäisi hankkia sellainen esimerkiksi lintukuvaukseen ja urheiluun. Objektiivissa on sisäinen telejatke, jonka ansiosta polttoväli voidaan muuttaa nopeasti 600 mm:stä 840 mm:iin. Teleobjektiivi on veitsenterävä ja kirkas.

Lue Nikon NIKKOR Z 600mm F4.0 TC VR S:n koko arvostelu täältä.

Fujifilm FUJINON XF 56mm F1.2 R WR

Fujifilm FUJINON XF 56mm F1.2 R WR
© Fujifilm

56 mm:n polttoväli vastaa 85 mm:iä Fujifilmin X-kameroissa, joihin tämä objektiivi on tarkoitettu. Se sopii täydellisesti muun muassa muotokuviin, jolloin se tuottaa upean terävyyden ja kauniin bokehin.

Lue Fujifilm FUJINON XF 56mm F1.2 R WR:n koko arvostelu täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!