LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH.

Objektiivi on valmistettu yhteistyössä Leican kanssa, ja Panasonicin mukaan se voi korvata useita objektiiveja, jotka vastaavat 50-100 mm:ä täysikennoisilla.

© Panasonic

Uusi valovoimainen telezoom lupaa upean bokeh-efektin

Panasonic on julkistanut uuden nopean zoom-objektiivin, joka lupaa monia uusia toimintoja sekä valokuvaukseen että videoille.

maanantai 12. heinäkuuta 2021 teksti H. Anderson

Jos olet haaveillut valovoimaisesta zoomobjektiivista, jossa on kiinteä alle F 2.8:n aukko koko polttovälialueella, Panasonic laajentaa nyt Four Thirds -kennolle tarkoitettua objektiivisarjaa telezoomobjektiivilla.

Uusi LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. on 10-25 mm:n laajakulmaobjektiivi,joka tuli markkinoille vuonna 2019. Siinä on sama suuri aukko – F1.7 – koko polttovälialueella.

Jos siis pakkaat nämä kaksi objektiivia laukkuusi, ne kattavat 20–100 mm täysikennoisilla – ja painoa on vain alle 700 grammaa objektiivia kohden.

> Lue myös Siksi tarvitset valovoimaisen objektiivin

Sekä muotokuviin että lähikuviin

Useimmat valokuvaajat ostavat tämän uuden ammattilaistason objektiivin jo pelkästään suuren aukon takia. Valmistaja lupaa myös pehmeän ja kauniin bokeh-taustasumennuksen, joka on tyypillinen ammattimaisissa muotokuvissa. 

Jos kuvauskohteessa on pieniä ja tarkkoja yksityiskohtia, joita haluat kuvata läheltä, objektiivi selviytyy tehtävästä, sillä sen pienin tarkennusetäisyys on valmistajan mukaan 28–31 cm. 

Ammattilaistason objektiivi – myös videokuvaukseen

Uudesta objektiivista on iloa valokuvauksen lisäksi myös videokuvaajille. Se minimoi focus breathing -ongelmat, eikä kuvauskohteen koko vaihtele videokuvassa, kun tarkennusta vaihdetaan esimerkiksi läheltä kauas. 

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. Siinä on myös portaaton aukkorengas, jota voi säätää äänettömästi videokuvauksen aikana. Siten voit tarkentaa äänettömästi videokuvauksen aikana myös silloin, kun valo muuttuu. 

Objektiivi on valmistajan mukaan pölyn-, veden- ja pakkasenkestävä, joten sen voi ottaa mukaan myös vaativiin olosuhteisiin.

Objektiivi tulee myymälöihin syyskuussa ja maksaa 2090 €.

> Lue myös Hallitse kameroiden kennokoot

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!