Sony, Pentax, Canon ja Tamron julkistivat uusia objektiiveja

Sony, Pentax, Canon ja Tamron ovat esitelleet uusia objektiiveja kesällä. 

© Sony, Ricoh Images, Canon ja Tamron

Uusia laajakulmaobjektiiveja neljältä valmistajalta fi

Jos olet suunnitellut investointia uuteen lasitavaraan, nyt kannattaa harkita laajakulmaa. Peräti neljällä valmistajalla on nimittäin tänä kesänä esitellä uusi tehokas laajakulmaobjektiivi.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2019 teksti S. Winter

Kesä tarjoaa paljon laajakulmakuvauskohteita – pitkät hiekkarannat ja korkeiden paikkojen avarat näkymät edellyttävät laajaa kuvakulmaa, johon mahtuu mahdollisimman paljon ympäristöä.

Ehkä juuri siksi Sony, Pentax, Canon ja Tamron ovat julkistaneet uutuutensa juuri kesällä. 

> Lue myös: Kaksi uutta kameraa Canonin perinteiseen G-mallistoon

Uutuuksien polttovälit ja valovoimat ovat 35mm/F1,8, 10-17mm/F3,5–4,5, 24–240mm/F4-6,3 ja 35mm/F1,4, joten tarjontaa riittää sekä kiinteän polttovälin että zoomobjektiivin ystäville. 

Kevyt ja valovoimainen laajakulma Sonyn täysikennoisiin

Sony 35mm F1,8

Uusi Sony 35 mm F1,8 sopii Sonyn täysikennoisiin A7- ja A9-malleihin.

© Sony

Näyttää siltä, että Sony FE 35mm F1,8 on pienempi ja edullisempi vaihtoehto hinnakkaalle Zeiss Distagon FE 35mm F1,4 ZA:lle. Näin objektiivi täyttää aukon valmistajan täysikennoisten kameroiden objektiivivalikoimassa. 

Vain 280 gramman painollaan, 73 mm:n pituudellaan ja 65,5 mm:n läpimitallaan tämä laajakulma on luokkansa keveimpiä, mutta Sonyn mukaan se ei näy kuvanlaadussa.

> Lue myös: 10 fantastista luonnonilmiötä kuvattavaksi

Objektiivin rakenne nimittäin tuottaa äärimmäisen vähäisen värien hajoamisen ja terävän piirron kulmiin saakka jo täydellä aukolla. Siinä on myös kaksi älykästä painiketta, joilla voidaan muuttaa tarkennustilaa ja säilyttää tarkennus.

Hintaa ei ole vielä julkistettu.

Pentax päivittää kalansilmäobjektiivin

HD PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3,5-4,5 ED

Uusi Pentax 10-17 mm tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia.

© Pentax

Pentax taas on mennyt toiseen suuntaan ja päivittänyt 13 vuotta vanhan kalansilmäobjektiivin, Pentax 10-17mm F3,5-4,5:n uudella päällysteellä, jonka pitäisi tuottaa terävämpiä, kontrastikkaampia kuvia, joissa heijastuksia on vähemmän. 

 Objektiivia on modernisoitu niin, että se sopii uusiin Pentaxin uusiin APS-C-kuvakennon kameroihin. Uutuutena voidaan vastavalosuoja irroittaa niin, että kameralla voidaan tehdä lähes ympyräkuvia.

Pentax 10–17mm F3,5–4,5:n hinta tulee olemaan noin 560 euroa.

Uusi Canon-objektiivi matkakuvaajalle

Canon RF 24-240mm F4-6.3

Uusi Canonin zoomobjektiivi sopii sinulle, joka haluat kokeilla EOS R-järjestelmän rajoja.

© Canon

Jos valinta EOS R-järjestelmän laajakulman ja telen välillä on vaikea, tarjoaa Canonin uusi  zoomobjektiivi jokaiselle jotakin. 24–240 mm:n polttovälialue sopii hyvin matkakuvaukseen.

> Lue myös: Viikon haaste: Epäterävä maisemakuva

Canon RF 24-240mm F4-6,3 IS USM:ssa on tarkennusrengas ja lukittava 100 asteen zoomausrengas, joka valmistajan mukaan toimii hienosti.

Hintaa ei ole julkistettu. 

Tamron lupaa uskomatonta kuvanlaatua

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

Tamron haastaa Canonin ja Nikonin objektiivit 35-millisellään

© Tamron

Eivät vain Sony-kuvaajat saa lisää valinnanvaraa 35-millisiin. Tamronilla on nyt Canoniin ja Nikoniin sopiva objektiivi, jota se sanoo "optisesti täydellisimmäksi koko yrityksen historian aikana julkistetuksi objektiiviksi".

Valovoimaisessa objektiivissa on kokonaiset 14 linssielementtiä kymmenessä ryhmässä. Näistä neljä on tehty LD-lasista, joka vähentää värien hajoamista.

Toinen asia, joka erottaa sen muista vastaavista objektiiveista on säänkestävyys. Kumitiivisteet suojaavat sitä sateelta ja kosteudelta.

Etulinssi on saanut fluoripäällysteen, joka hylkii vettä ja rasvaa ja objektiivin pinta kestää iskuja eikä naarmuunnu helposti.

Tamron SP 35mm F1.4 Di USD tullee maksamaan noin 1100 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!