Valitse tietokone, jossa Photoshop jaksaa toimia

Valitse sopiva tietokone, jossa Photoshop jaksaa toimia

Valitse tietokone, jossa Photoshop jaksaa toimia

Tietokoneessa on oltava riittävästi tehoa, jotta kuvankäsittely sujuisi mutkattomasti. Autamme sinua oikean pc:n ja muiden välineiden hankinnassa.

maanantai 18. syyskuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Photoshop ja Elements ovat monipuolisia kuvankäsittelyohjelmia, joilla saa lähes ihmeitä aikaan. Uusimmissa versioissa on vaativia toimintoja, jotka voivat kuormittaa vanhaa pc-konetta liikaa. Jos haluat eroon pitkistä odotustuokioista kesken kuvankäsittelyn, kannattaa valita tietokone, joka jaksaa pyörittää Photoshop CC 2017 -versiota kevyesti.

Sopivin tietokone Photoshopille

Erityisesti Photoshop sumennussuotimineen ja 3D-toimintoineen vaatii koneelta kapasiteettia, ja tietokoneessa on neljä osaa, joista tämä kapasiteetti eli teho muodostuu: prosessori, kiintolevy, näytönohjain eli grafiikkakortti ja keskusmuisti eli ram-muisti.

Alapuolella on listattu, mitä PC-komponenteilta vaaditaan, jotta tietokone jaksaisi pyörittää kuvankäsittelyohjelmaa kunnolla:

Vahva prosessori kuvankäsittelyyn

Useampiytiminen prosessori pistää toimintoihin vauhtia.

Photoshopin raakakuvamuunnin ja tehostesuotimet siis toimivat kunnolla, jos koneessa on moniytiminen prosessori – mielellään vähintään neljä ydintä.

> Kotisivujemme Etunurkka-osiosta löytyy yli 500 video-opasta mm. Photoshopin ja Lightroomin käyttöön. 

Nopea kiintolevy nopeuttaa kuvankäsittelyä

Kiintolevyn nopeus ratkaisee sen, miten nopeasti ohjelmat käynnistyvät. Kun keskusmuisti täyttyy hyvin suurista kuvista, käyttää Photoshop kiintolevyä väliaikaistiedostojen tallentamiseen, joten nopea kiintolevy nopeuttaa kuvankäsittelyohjelmaa.

Hanki kiintolevy, jonka nopeus on vähintään 7200 RPM – tai muistikorttitekniikkaa käyttävä SSD-kiintolevy; ne ovat paljon nopeampia mutta samalla myös kalliimpia. Voit käyttää pienempää, esim. 250 gigatavun SSD-levyä ohjelmia varten ja pitää muut tiedostot perinteisellä, esimerkiksi neljän teratavun kiintolevyllä.

Näytönohjaimen päivitys auttaa Photoshopia

Photoshop käyttää mm. laskentaan ja 3D-toimintoihin näytönohjainta. Sen tulee tukea OpenGL 2.0- tai uudempaa standardia, joka panee myös vipinää Photoshopin uusiin pehmennyssuotimiin. Mutta voi kannattaa tutustua myös malleihin, jotka tukevat uudempaa OpenCL 1.1 -standardia. Ohjaimessa tulee olla vähintään 512 megatavua omaa ram-muistia.

Ram-muistia tarvitaan paljon

Keskusmuistia ei koskaan voi olla liiaksi, mutta kahdeksan gigatavua riittää hyvin kuvankäsittelyyn.

Uusissa tietokoneissa käytetään DDR3-muistia, esimerkiksi DDR3-1333, jonka loppuosa kertoo nopeuden. Mitä suurempi luku, sitä enemmän muistia – ja nopeutta.

Myös nopeuden on sovittava tietokoneeseen, ja muistikamman on myös fyysisesti sovittava muistipaikkaan. Kamman tyyppi ilmointetaan piikkien lukumäärän perusteella, esim. DIMM 240.

Sopiva näyttö kuvankäsittelyyn

Myös näytön on oltava sellainen, että kuvien värit toistuvat oikein. Suosittelemme näyttöä, joka pystyy toistamaan Adobe RGB -väriavaruuden sävyt.

Myös 4K-resoluutio näyttää valokuvat hieman tavallista Full HD -teräväpiirtoa tarkemmin. Ero näkyy sitä selvemmin, mitä suurempia näyttöjä käytetään.

Jos haluat tarkistaa, onko tietokoneesi kaikkineen yhteensopiva käyttämäsi Photoshop-version kanssa, käy sivustolla helpx.adobe.com 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!