Tulostin kameralla

Jos tulosteiden värit eivät vastaa odotuksiasi, olemme koonneet tähän parhaat ratkaisut.

© Shutterstock

Herätä valokuvatulosteesi eloon

Jos huomaat, että valokuvatulosteidesi värit ovat hyvin sameat ja kiiltämättömät, voit tehdä useita asioita niiden elävöittämiseksi. Tässä ovat parhaat vinkkimme.

keskiviikko 4. toukokuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Tulostimestasi riippumatta kuviesi värit voivat muuttua ankeiksi ja himmeiksi. Tämä voi johtua monista eri syistä. 

Asetuksesi eivät ehkä ole oikeat, jos kuvasi näyttävät hieman tylsiltä. Tämä voi johtua myös siitä, että näyttösi ei enää näytä värejä oikein. Myös pari valintamerkkiä saattaa olla asetettu väärin tulostimen ajuriin.

Meillä on ratkaisu ongelmasta riippumatta. Alla on nopea tapa varmistaa, että asetukset ovat oikein, jotta värikuvissasi on oikeat värit ja upea kiilto.

>Lue myös: Kuinka isoja tulosteita voin tehdä?

Valokuvaaja ja valokuvatuloste

Tulostimen virheellinen värintoisto voi johtua siitä, että näyttö ei pysty esittämään värejä oikein.

© Shutterstock

Tulosta oikealle paperille

Tulostettaessa on erittäin tärkeää valita tulostettava paperityyppi oikein tulostimen ajurista. Jos valittuna on esimerkiksi tavallinen A4-paperi, väreistä voi tulla haaleita, vaikka tulostaisitkin valokuvapaperille.

Anna tulostimen hallita värejä

Suosittelemme valitsemaan tulostimen ajurissa, että tulostin huolehtii värien hallinnasta. Tarkista, että sama toiminto on valittu myös kuvankäsittelyohjelman tulostinasetuksissa, kuten Photoshopissa tai Elementsissä,.

Valitse elävä neutraalin sijaan

Tarkista tulostimen ajurista, mikä väriasetus on oletusarvoisesti valittuna. Mahdollisesti oletusasetus on liian neutraali. Silloin kannattaa valita Live- tai Vivid-asetus värikylläisyyden elävöittämiseksi.

sRGB on sinulle oikea valinta

Oikealla väriavaruudella voi myös olla merkitystä. Jos kuvat on tallennettu ProPhoto- tai Adobe RGB -väriavaruudessa ja tulostusohjelma ei pysty käsittelemään sitä, vaihda väriavaruudeksi sRGB.

>Lue myös: Täydelliset värit näytöllesi

Uutta eloa näytölle

Vanhan näytön värit voivat muuttua ajan myötä. Sen voi kalibroida kalibrointilaitteella, kuten Datacolorin SpyderX:llä. Sen hinta on 169 euroa. Vaihtoehtona on uuden näytön hankkiminen.

>Lue myös: Saa parempia tulosteita Lightroomissa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!