Valokuvatulosteet on säilytettävä oikein

Säilytä valokuvatulosteet oikein, jotta ne pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään.

© Shutterstock

Valokuvatulosteiden säilyttäminen

Jos olet tehnyt täysosumistasi suuria tulosteita ja haluat siirtää ne joksikin aikaa varastoon, säilytysolosuhteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Tässä ovat parhaat vinkkimme kuvien säilytykseen.

sunnuntai 26. helmikuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Jos olet tulostanut kuvia itse suurelle paperille tai maksanut valokuvausliikkeelle suuren summan laadukkaalle paperille tehdystä tulosteesta, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten tulosteet säilytetään ennen niiden ripustamista. Tämä on tärkeää etenkin silloin, kun kuvat ovat pitkään varastoituina.

Valokuvatulosteet on helppo laittaa muovitaskuihin ja säilyttää kansiossa. Muovimateriaali voi kuitenkin heikentää värejä vähitellen. Siksi on tärkeää valita valokuvatulosteisiin kosketuksissa oleva materiaalit huolella.

>Lue myös: Nauti täydellisestä väristä näytöllä

Arkistolaatikko

Esimerkiksi Archival Methodsin laatikot on pinnoitettu hapottomalla paperilla, ja niitä on saatavana eri kokoisina. Hinnat alkavat 25 eurosta.

Säilytä tulosteita kestävässä laatikossa

Jotta kalliit tulosteet eivät vahingoitu, ne kannattaa säilyttää tukevassa pahvilaatikossa, joka on päällystetty hapottomalla paperilla.

Säilytettävien tulosteiden väliin kannattaa myös aina panna hapotonta paperia. Arkistolaatikoita on saatavana eri kokoisina.

Portfoliokansio

A3-kuvien portfoliokansioiden hinta alkaa noin 20 eurosta. Sen paksuus on noin 3,5 cm. 250 arkin pakkaus valkoista, hapotonta A3-paperia maksaa noin 45 euroa.

Siirrettävä ratkaisu

Tulosteet voidaan myös laittaa helposti kuljetettavaan portfoliokansioon. Laatikoiden tavoin portfoliokansioita on saatavilla eri kokoisina, ja ne suojaavat hienoja valokuvatulosteita taittumiselta tai naarmuuntumiselta.

>Lue myös: Näin paljon pikseleitä A4-tuloste vaatii

Aseta kuvat kehyksiin

Ihanteellisinta on tietysti ripustaa kuvat heti, jotta sinä ja vieraasi voitte nauttia upeista otoksista. Myös tässä tapauksessa on tärkeää käyttää hapotonta paperia, jos aiot asettaa kuvan eteen passepartout'n. Näin värit kestävät pidempään.

Tiedostojen varmuuskopiot kannattaa aina säilyttää, jotta voit tulostaa kuvat uudelleen, jos tulosteet epäonnistuvat tai vaurioituvat säilytyksen aikana.

>Lue myös: Dpi ja ppi eivät tarkoita samaa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!