Hääpari rannalla auringonlaskua vasten

Jos sinulla on mahdollisuus viedä vihkipari rannalle auringon laskiessa, saat kuviin rauhallista tunnelmaa ja kauniin valon.

© Shutterstock

5 valokuvausvinkkiä tekevät sinusta täydellisen hääkuvaajan

Häät tarjoavat valokuvaajalle monipuolisimpia ja hauskimpia haasteita, joita vain voi toivoa. Täältä saat viisi vinkkiä, jotka tekevät sinusta täydellisen hääkuvaajan.

lauantai 19. elokuuta 2023 teksti P. Siersbæk


Kun morsiuspari ikuistetaan heidän suurena päivänään, on tärkeää, että kaikki aikataulusta kamerakniikkaan toimii mahdollisimman hyvin.

Jotta valokuvaus sujuisi kuin tanssi ja saisit otettua parhaita mahdollisia hääkuvia, on olemassa viisi valokuvausvinkkiä, jotka taatusti auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi ja tekemään sinusta täydellisen hääkuvaajan.

Voit lukea oivat vinkit alta.

Rajaa valokuvausvälineistöä

On hyvä varata mukaan kaksi kameraa, joista yhteen voi kiinnittää keskipitkän teleobjektiivin muotokuvia varten ja toiseen laajakulmaobjektiivin reportaasikuvia varten. Silloin voi vaihtaa välinettä vikkelästi tilanteen mukaan.

Älä ota mukaan enempää objektiiveja kuin oikeasti ehdit kiireessä käyttää. Jos olet epävarma salaman sopivasta hyödyntämisestä, älä käytä sitä. Voit sen sijaan esimerkiksi asettaa hääparin ikkunan eteen ja hyödyntää ulkoa tulevaa valoa. Jos taas pihalla on liian kova valo, pane hääpari puun alle.

>Lue myös: 5 virhettä, joihin kokematon hääkuvaaja helposti lankeaa

Etsi hauska näkökulma

Jos vieraat kuvaavat häätapahtumia älypuhelimillaan, etsi toinen kuvakulma, niin kuvasi erottuvat muista. Esimerkiksi morsiamen tai sulhasen kuvaaminen ylhäältä päin voi saada aikaan hauskan kuvakulman. Usein tämä onnistuu kirkossa parvekkeelta kuvaten.

Kokeile rohkeasti eri juttuja ja hyödynnä ympäristöä luovasti. Voit esimerkiksi seistä ulkona tikkailla, kun morsian tai sulhanen istuu tai makaa nurmikolla ja katsoo ylöspäin sinua kohti. Käytä laajakulmaa, jotta saat henkilön kokonaan kuvaan.

Voit kuvata esimerkiksi laajalla aukolla f/2,8, jolloin syväterävyys on hyvin matala. Se korostaa erityisesti kasvoja.

Morsian makaa nurmikolla

Pyydä morsianta tai sulhasta tai molempia makaamaan nurmikolla ja kiipeä itse tikkaille kuvaamaan. Näin kuvaan syntyy odottamaton ja leikkisä kuvakulma.

© Shutterstock

Luo syvyyttä hääkuviin 

Tavallisiin hääkuviin sopii parhaiten muotokuvaobjektiivi, mutta vaikuttavia hääkuvia voi toden totta kuvata myös laajakulmalla. Esimerkiksi 28 mm:n polttoväli voi luoda kuvaan sekä dynaamisuutta että syvyyttä.

Käytä morsiamen huntua luovana rekvisiittana. Tartu huntuun ja pidä siitä kiinni kuvatessasi. Tämä luo kuvaan unenomaista tunnelmaa ja ohjaa katseen morsiameen.

Jos aurinko paistaa, voit pystyttää ison heijastimen valamaan auringonvaloa pariskunnan ylle ja käyttää samalla kameran salamaa valaisemaan vaatteiden yksityiskohtia ja värejä.

>Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Morsian pellolla pitkä huntu perässä liehuen


Voit esimerkiksi kuvata laajakulmalla samalla, kun pitelet morsiamen huntua. Tämä luo kuvaan upean vaikutelman syvyydestä.

© Shutterstock

Kuvaa morsiuspari vastavaloon 

Auringonvalo tuottaa hyvin voimakkaita kontrasteja, mutta oikealla tekniikalla voit saada aikaan hienon efektin kuvaamalla hääparia vastavaloon. Sommittele hääpari esimerkiksi niin, että aurinko asettuu kultaiseen leikkaukseen horisontissa.

Laukaise ulkoinen salama täydellä teholla suoraan pariskuntaa kohti. Näin morsian ja sulhanen valottuvat hyvin samalla, kun vastavalo luo lämpimän ja unenomaisen tunnelman.

Valitse kameran valotusmittarin asetuksista matriisimittaus, joka mittaa valoa koko kuva-alueelta, ja alivalota kuvauskohdetta noin puoli aukkoa, esimerkiksi f/2,8:sta f/3,5:een. Näin kirkas auringonvalo ei pääse hallitsemaan liikaa ja taivaan eri värisävyt säilyvät.

Valitse yksi tarkennuspiste, jota voit hallita kameran joystickillä tai nuolinäppäimillä, ja aseta piste täsmälleen kuvauskohteen kasvojen keskelle. Jos kamerassasi on kasvojentunnistus ja katseenseuranta, ota se käyttöön.

>Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

Hääpari vastavalossa

Vastavaloon kuvaamalla voi luoda unenomaisia ja romanttisia hääkuvia.

© Shutterstock

Valoa varjoihin häämuotokuvissa 

Monet häät pidetään kesällä. Silloin on hyvät mahdollisuudet olla ulkona ja hyödyntää puiden ja lehtien lämpimiä keltaisia ja vihreitä sävyjä. Kirkas auringonpaiste voi kuitenkin helposti tuoda muotokuviin liikaa kontrastia, voimakkaita varjoja ja puhkipalaneita huippuvaloja.

Silloin morsiusparin silmät voivat jäädä mustiksi viiruiksi. Tällöin on hyvä vetää morsiuspari puiden alle, jotka suodattavat ja hajottavat voimakasta auringonvaloa.

Käytä salamaa tuomaan hieman lisävaloa pariskunnan kasvoille. Kallista ulkoista salamaa ylöspäin ja vedä bounce card eli heijastinkortti ulos. Tämä heijastaa salaman valoa pariskunnan kasvoille polttamatta ihon sävyjä.

Kun polttoväli on 100 mm, noin kahdeksan metrin etäisyys kuvaajan ja hääparin välillä toimii hyvin. Kun salama on suunnattu suoraan ylöspäin, salamakompensointi asetetaan arvoon +1.

Laajan aukon f/4.0 avulla voit olla varma, että tausta sumentuu ja siihen syntyy kaunis bokeh-tehoste. Tätä suuremmalla aukolla on vaarana, että jotkin kasvojen osat muuttuvat epäteräviksi.

Voit myös ladata täältä juhlakuvaukseen opastavan e-kirjamme, joka sisältää ohjeita kameratekniikasta kuvankäsittelyyn.

Hääpari puiden alla auringonpaisteessa

Kova auringonpaiste luo voimakkaita varjoja ja voi ärsyttää hääparin silmiä. Vie heidät siis varjoon esimerkiksi puun alle. 

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!