Lintuja kaukaa kuvattuna

Järjestelmäkameran objektiivin avulla pääset lähemmäs kaukaisia kohteita, jolloin saat paljon yksityiskohtia ja tausta sumenee kauniisti.

Puhelin vai kamera: Parempi zoom kameralla

Kun haluat kuvata kaukana olevia kohteita lähempää, kannattaa valita oikea kamera puhelimen sijaan. Tästä voit tarkastella eroja kuvanlaadussa.

keskiviikko 7. kesäkuuta 2023 teksti K. Engbo

Matkapuhelimista on tullut todella hyviä kuvien ottamiseen, mutta monissa tilanteissa saadaan edelleen paljon parempia kuvia oikeilla kameroilla. Tämä koskee muun muassa kuvia, joissa zoomataan lähemmäksi. Kuvista tulee parempia, kun käytät puhelimen sijaan järjestelmä- tai peilijärjestelmäkameraa.

Monissa puhelimissa on käytettävissä useampia objektiiveja, mutta erityisen pitkä teleobjektiivi löytyy vain harvoista malleista. Sormilla kamerasovelluksen näytöllä levittämällä voidaan kuitenkin yleensä zoomata kaukanakin oleviin kohteisiin.

>Lue myös: Suuri objektiiviopas

Yleensä kuitenkin tällöin menettää paljon yksityiskohtia verrattuna oikean järjestelmäkameran teleobjektiivin käyttöön. Koska järjestelmäkamerassa on suurempi kuvakenno, zoomatun kohteen voi irrottaa taustasta, koska taustasta tulee paljon sumeampi.

Pyysimme puhelimella yleensä kuvaavaa Tineä ottamaan kuvia kaukana olevista kohteista sekä puhelimella että oikealla järjestelmäkameralla. 

Yksityiskohta kaukaa otetusta kuvasta

Vasemmalla on osa puhelimella otetusta kuvasta ja oikealla sama kohta järjestelmäkameralla otetusta kuvasta. Järjestelmäkameralla otetussa kuvassa on paljon enemmän yksityiskohtia. Olemme lähentäneet puhelimen kuvaa levittämällä sormia puhelimen näytöllä.

Alla olevassa videossa Tine ottaa kuvia kaukana olevista kohteista puhelimella ja järjestelmäkameralla yhdessä Digikuvan päätoimittaja Klaus Nygaardin kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!