Mountainbikella ajava poika kuvattuna salamalla skeittipuistossa

Salama voi auttaa vauhdin tunnun luomisessa toimintakuvaan. Tässä kuvaaja on valaissut pyöräilijän kahdella salamalla, ja näin on myös vältytty taivaan palamiselta puhki. 

© Jacob Christian Hansen

Uusi numero: opi käyttämään salamaa ja ota oppia ammattilaisilta

Digikuvan uudessa numerossa on mm. suuri opas salaman käyttöön päivänvalossa sekä ammattikuvaajien parhaat neuvot.

tiistai 8. toukokuuta 2018

Monille ihmisille salamavalo tarkoittaa punaisia silmiä ja kiiltäviä otsia. On kuitenkin suuri väärinkäsitys, että salamaa tarvittaisiin ainoastaan silloin, kun tarjolla ei ole päivänvaloa. Sekoittamalla päivänvaloa ja salaman valoa saadaan aikaan erinomaisia kuvia.

Digikuvan uusi numero on nähnyt päivän (luonnollisen) valon, ja siitä saat sekä inspiraatiota että tarkkoja neuvoja salaman käyttöön muoto-, toiminta- ja makrokuvauksessa. 

Hyvän kuvan saaminen suorassa auringonvalossa tai jyrkässä vastavalossa voi olla vaikeaa, mutta salaman avulla varjokohdat voidaan valaista – ja tällä tavalla saadaan aikaan hieno lopputulos. 

Ainutlaatuisia kuvausvinkkejä suurilta valokuvaajilta ja alan asiantuntijoilta

Olemme haastatelleet useita ammattikuvia ja kyselleet heiltä vinkkejä harrastajille. Palkittu luontokuvaaja Steve Bloom neuvoo esimerkiksi jättämään kameran laukkuun kuvaussafarin ensimmäisenä päivänä.

"Tämä voi tuntua hassulta, kun on maksanut itsensä kipeäksi safarikierroksesta, mutta tutustumalla eläimiin ensin saakuitenkin paremmat lähtökohdat kuvata niitä", hän toteaa.

Puu kuvattuna Pohjois-Englannissa

Charlie Waite, yksi Ison-Britannian tunnetuimmista maisemakuvaajista, on ottanut tämän kuvan Pohjois-Englannissa. Siinä on puu, joka toistaa maiseman muotoa ja näin korostaa kuvan kokonaiskuviota. 

© Charlie Waite

Digikuvan numerossa 8 myös:

  • Jännittävässä haastattelussa den ruotsalainen lehtikuvaaja Thomas Nilsson, joka työskentelee New Yorkissa ja joka ehti ottaa kuvan romahtavasta World Trade Centeristä juuri ennen kuin se ehti sortua kokonaan. 
  • Paljastamme arvostetuimpiin kuuluvan Wildlife Photographer of the Year -valokuvauskilpailun voittajakuvien salaisuudet.
  • Suuressa testissä harrastajakamerat , jotka tarjoavat paljon vastinetta rahalle.
  • Neljä yksityiskohtaista kuvankäsittelykurssia. Opit muun muassa taikomaan sateen esiin Photoshopin avulla ja lyömään vesileimat kaikkiin haluamiisi kuviin samalla kertaa.
  • Arvioitavana mm. Canon EOS 2000D, joka kuuluu markkinoiden halvimpiin järjestelmäkameroihin, kuvankäsittelyohjelma Anthropics PortraitPro 17, uusi Nikon-objektiivi ja monia muita kiinnostavia tuotteita.
  • Kirjelaatikon aiheina ovat mm. kalansilmäobjektiivit, rakeisuus ja mitäänsanomattomat lomakuvat.
  • Lisäksi Välineopas monine tuotearvioineen ja testikuvineen sekä Etunurkka kuvankäsittelyvideoineen.
  • Uutisia, lukijakuvia sekä historialliseksi jääneen kuvan tarina.

Muista, että tilaajana saat käyttöösi valokuvausaiheisia videoita sekä testikuvia, esiasetuksia, makroja ja muita tilaajaetuja Etunurkassa.

Digikuvan numero 8/2018

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva niin voit lukea tämän jutun mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta.

Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!