Canon esittelee kaksi uutta järjestelmäkameraa, jotka jatkavat merkin APS-C-kennolla varustettujen menestyksekkäiden peilijärjestelmäkameroiden, kuten EOS 850D:n ja EOS 7D:n, perintöä. Valmistaja esittelee kaksi uutta APS-C-kennolla varustettua kameraa, joissa on sama suuri R-liitäntä kuin EOS R5:n ja R6:n kaltaisissa peilittömissä kinokoon malleissa.
Lisäksi uusiin kameroihin on tuotu muitakin erinomaisia ominaisuuksia salamannopeasta Canon EOS R3 -lippulaivamallista. Niitä ovat muun muassa tehokas Digic X -suoritin ja edistynyt tarkennusjärjestelmä, joka tunnistaa ja seuraa eläimiä, ihmisiä ja ajoneuvoja automaattisesti.
Olemme jo saaneet uudet kamerat testattavaksi, ja tähän mennessä niiden muotoilu ja ergonomia ovat tuntuneet todella hyviltä. Voit pian lukea perusteelliset arviomme Etunurkasta.

Molemmissa kameroissa on edessä uusi kätevä painike, jonka avulla on helppo vaihtaa yksittäistarkennuksen ja seurantatarkennuksen välillä.
© CanonVauhdikas pikkuveli
Canon EOS R10 on APS-C-malleista pienempi, ja se tarjoaa 24,0 megapikselin resoluution. Kameralla voidaan kuvata 15 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella ja jopa 23 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella ja jatkuvalla automaattitarkennuksella.
R10:ssä on EOS 850D:n kaltainen ulos ponnahtava salama, ja sillä voidaan kuvata 4K-videota sekä 30 että 60 kuvan sekuntinopeudella. EOS R10:ssä on paikka yhdelle UHS-II-tyypin SD-kortille.
Canon EOS R10:n hinta ilman objektiivia on noin 1039 euroa. Kamera on saatavana myös pakettiobjektiivin kanssa.
>Lue myös: Kannattaako valita peilitön vai peilillinen järjestelmäkamera?

Suuren R-liitännän ansiosta R7- ja R10-malleihin käyvät samat RF-objektiivit kuin kinokoon malleihin.
© CanonHuippumalli vaativille harrastajille
Suuremman mallin nimi on Canon EOS R7, ja sen resoluutio on 32,0 megapikseliä. Se on toistaiseksi APS-C-valikoiman huippumalli, ja siinä on sisäinen viisiakselinen kuvanvakain, joka tiettyjen objektiivien kanssa voi kompensoida kahdeksan valotusaskelta. Sen ansiosta kameralla voidaan ottaa kuvia käsivaralta sekunnin valotusajalla.
EOS R7 on myös nopeampi kuin EOS R10. Elektronisella sulkimella voidaan sarjoja kuvattaessa ottaa jopa 30 kuvaa sekunnissa täydellä seurantatarkennuksella.
EOS R7:llä voidaan kuvata 4K-videota sekä 30 että 60 kuvaa sekunnissa, ja se pystyy tallentamaan ammattilaistasoisessa C-Log-muodossa, joka sopii vaativaan videoiden muokkaamiseen.
Kamerassa on myös uusi säätökiekko, joka on sijoitettu etsimen viereen ja joka ympäröi helppokäyttöistä ohjaussauvaa. Paikka on yllättävän hyvä. Säätökiekkoa voidaan käyttää samalla tavalla kuin esimerkiksi vanhemmissa EOS 5D -malleissa ollutta suurta pyörää. Sillä voidaan säätää esimerkiksi valotuksenkorjausta tai selata otettuja kuvia.
EOS R10 -mallista poiketen EOS R7 -mallissa on lisäksi suurempi ja tehokkaampi akku, ja siinä on paikat kahdelle UHS-II-tyyppiselle SD-kortille.
Canon EOS R7:n hinta on noin 1599 euroa. Kamera on saatavana myös pakettina, johon kuuluu kaksi erilaista objektiivia.

Molemmissa kameroissa on kosketusnäyttö, joka kääntyy kaikkiin suuntiin.
© CanonKamerasarja poistumassa
Canonilla on jo ennestään peilittömiä, APS-C-kennolla varustettuja järjestelmäkameroita. Kyseessä on erittäin pienikokoisia kameroita sisältävä EOS M -sarja, joka käyttää omaa objektiivisarjaansa. Koska Canon lanseeraa nyt APS-kennot suuriin R-sarjan kameroihin, sillä on valikoimassaan kaksi APS-C-järjestelmää. Siksi uskomme, että pienestä M-sarjasta luovutaan. Emme ole pystyneet vahvistamaan arviotamme, mutta seuraamme kehitystä tiiviisti.

Uudet RF-S-objektiivit on suunniteltu erityisesti APS-C-kennoille. Jos niitä käytetään kinokoon kamerassa, kuva-alaa rajataan.
© CanonUudet objektiivit on räätälöity R7- ja R10-malleihin
Canon esittelee kahden uuden kameran lisäksi myös kaksi APS-C-objektiivia R-järjestelmään. Ne ovat on pieni RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM ja suurempi RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Objektiivit ovat saatavilla myös pakettina uusien kameroiden kanssa.
EOS R7:ssä ja R10:ssä voidaan käyttää myös nykyisiä kinokoon kameroille tarkoitettuja RF-objektiiveja.
Lue myös: Suuri objektiiviopas