Uusi ammattikamera Canonilta

Canon EOS R3 on täynnä upeita ominaisuuksia – mukaan lukien eräs, jota moni kuvaaja on kaipaillut aina filmikuvauksen ajoista asti.

© Canon

Canonin uudessa huippukamerassa on kauan kaivattu toiminto

Uudessa Canon EOS R3:ssa Canon on kaivanut esiin vanhan tekniikan, joka nopeuttaa tarkentamista mm. urheilukuvauksessa. Samalla Canon tuo markkinoille kolme objektiivia: 100 mm, 400 mm ja 600 mm.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2021 teksti S. Winter

Jos olet kuvannut filmiaikoina, tunnistanet yhden tietyn toiminnon, joka löytyy upouudesta Canon EOS R3:sta.

Kamera eroaa kilpailijoiden huippumalleista sillä, että siinä on erityinen Eye Control -toiminto, jonka avulla valokuvaaja voi hallita tarkennuspistettä etsimessä silmällä.

Toiminto on vanhoissa EOS 3- ja EOS 5 -malleissa, mutta meille tuntemattomista syistä sitä ei sisällytetty digitaalisiin kameramalleihin, ja Canon EOS R3 on siis ensimmäinen Canonin digitaalikamera, jossa tämä ominaisuus on.

> Lue myös: 4 helppoa vinkkiä urheilukuvaukseen

Canon EOS R3 tallentaa 30 kuvaa sekunnissa 

Det nye Canon EOS R3

30 kuvaa sekunnissa ja katseohjattu automaattitarkennus. Mm. näillä eväillä Canon tavoittelee urheilukuvaajia hankkimaan EOS R3:n.

© Canon

Canon EOS R3 on tarkoitettu ammattimaisille urheilukuvaajiille ja lehtikuvaajille, joiden on pystyttävä pysäyttämään nopeasti liikkuvat kohteet ja tilanteet, jotka ovat ohi muutamassa sekunnissa.

Tämä on ensimmäinen EOS-kamera, jossa on upouusi 35 mm:n taustavalaistu ja pinottu cmos-kenno ja Digic X -kuvaprosessori. Sen avulla saa 30 kuvaa sekunnissa sekä seurantatarkennuksen ja -valotuksen.

Se on myös varustettu Dual Pixel cmos -automaattitarkennusjärjestelmällä, joka pystyy seuraamaan sekä kasvoja että silmiä, ja Canonin mukaan kameran automaattitarkennuksen seurantaan lisätään myöhemmin uusi kohdetyyppi.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Muistuttaa EOS-1D-kameroita

Kameran runko otekahvoineen muistuttaa EOS-1D-sarjan huippumallien vastaavia, ja myös lujuus sekä pölyn ja veden kestävyys on valmistajan mukaan samaa luokkaa.

Hinta ja päivämäärä, jolloin kamera on ostettavissa, ilmoitetaan pian.

Uusia teleobjektiiveja RF-sarjaan

Samalla Canon on myös julkistanut kaksi suosituimpien teleobjektiiviensa RF-versiota: 400 mm F2,8 ja 600 mm F4.

Molemmat tarkentuvat edeltäjiään lähemmäksi, ja molemmissa on 5,5 aukkoaskeleen optinen kuvanvakain. Aukon vaihteluväli on nyt vain 1/8 askelta, mikä helpottaa videokuvausta muuttuvassa valaistuksessa.

Lisäksi virran syöttöä RF-objektiivikiinnityksen kautta on parannettu. Se tarkoittaa nopeampaa automaattitarkennusta, koska nopeus riippuu siitä, kuinka paljon tehoa objektiivi voi käyttää.

Canon RF 400 mm F2.8L IS USM ja Canon 600 mm F4L IS USM ovat ostettavissa heinäkuusta lähtien noin 11 500 ja 12 400 euron hintaan.

> Lue tämä ennen objektiivin hankkimista.

Uusi makro-objektiivi Canonilta

Uudessa makro-objektiivilla on ominaisuus, joka tekee siitä harkitsemisen arvoisen myös muotokuvaajille.

© Canon

Uusi objektiivi makro- ja muotokuvaukseen

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on upouusi RF 100mm F2.8L. Objektiivin suurennus on 1,4-kertainen, ja se onkin suunnattu ensisijaisesti makrokuvaajille.

Mutta myös muotovalokuvaajat voivat hyötyä tästä maltillisesta teleobjektiivista. Se tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden säätää valokuvan epäterävien kohtien laatua.

Siirtämällä optisia elementtejä objektiivi osaa arvioida, pitäisikö tarkennuspisteen edessä vai takana olevaa aluetta sumentaa enemmän, mikä tuo lisää mahdollisuuksia muotokuvaukseen.

Canon RF 100 mm F2.8L Macro IS USM:ää on saatavana heinäkuusta alkaen reilun 1500 euron hintaan.

> Lue myös: Näin saadaan makrokuvista teräviä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!