Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1 on suojattu kosteudelta ja pölyltä, ja lisäksi se kestää 10 asteen pakkasta.

© Fujifilm

Fujifilmin X-H1 on ensimmäinen X-kamera, jossa on kuvanvakain

Fujifilmin uusi X-H-järjestelmäkamera on ensimmäinen X-sarjan peilitön järkkäri, jossa on kuvanvakain kamerarungossa, ja moni muukin asia on parantunut sitten edeltäjämallin.

torstai 15. helmikuuta 2018 teksti K. Engbo

X-H1 on Fujifilmin uusi peilittömien APS-C-kennokoon järjestelmäkameroiden huippumalli.

Kyseessä on on ensimmäinen X-sarjan peilitön järkkäri, jossa on integroitu kuvanvakain. Se siis tarkoittaa entistä pienempää tärähdysriskiä kaikilla objektiiveilla kuvattaessa. Uusi viisiakselinen kuvanvakain mahdollistaa tärähtämättömien kuvien saamisen jopa 5,5 aukkoaskelta pitemmillä suljinajoilla kuin ilman vakainta.

Kuvanvakain kompensoi tärinän liikuttamalla kuvakennoa, ja tärähtelyn se rekisteröi kolmella kiihtyvyysanturilla, kolmella gyroanturilla ja erikoisvalmisteisella kaksoisprosessorilla. Nämä yhdessä kykenevät tekemään noin 10 000 laskutoimitusta sekunnissa.

Kamerassa on sama kuvakenno kuin X-Pro 2- ja X-T2-malleissa, joten resoluutio eli kuvatarkkuus on 24,9 megapikseliä. 

Nopea etsin

Fujifilm X-H1:n elektronisen etsimen suurennuskerroin on 0,75 ja resoluutio 3,69 megapikseliä. Etsinkuva päivittyy 100 kertaa sekunnissa, ja viive on vain 0,005 sekuntia.

Fujifilm X-H1 vähentää loistelampuista aiheutuvan välkynnän näkymistä kuvissa, mikä on hyvä asia esim. sisähalliurheilua kuvaaville. Kamera ottaa 14 kuvaa sekunnissa, ja suljin on elektroninen.

Automaattitarkennus on entistä nopeampi ja toimii hyvin myös hämärässä, valmistaja väittää.

Lisää tietoa järjestelmäkameroista on täällä

Hyvää videolaatua

Fujifilm on myös panostanut videopuoleen. Uusi X-H1 tallentaa 200 Mt/s-laatuista videokuvaa, ja Full-HD-materiaali tallentuu 120 kuvan sekuntinopeudella, mikä tietää hyviä hidastuksia.

4K-laatu onnistuu luonnollisesti, ja lisäksi dynaamista (sävy)aluetta voidaan samalla laajentaa. X-H1:ssä on sisäinen mikrofoni, joka tallentaa 24-bittistä ääntä 48 kilohertsin taajuudella.

Kamerarungon suositushinta on 2000 euroa, ja paketti, johon kuuluu myös VPB-XH1-akkukahva ja kaksi vara-akkua, maksaa 2400 euroa.

Lisää tietoa Fujifilmin kameroista on täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!