Sony-järjestelmäkamera

Sonyn parhaat järjestelmäkamerat

Esittelemme Sonyn parhaat vaihdettavalla objektiivilla varustetut kamerat. Olemme testanneet kaikki kamerat ja ryhmitelleet ne hinnan mukaan.

keskiviikko 5. heinäkuuta 2023 teksti K. Engbo

Sonysta on tullut yksi suurimmista järjestelmäkameroiden valmistajista sen jälkeen, kun se lanseerasi ensimmäiset peilittömät järjestelmäkameransa vuonna 2010.

Nykyään Sonylla on kameroita sekä aloittelijoille, harrastajille että ammattilaisille. Sonyn E-kiinnitykseen on valittavana laaja valikoima objektiiveja sekä Sonylta että muilta valmistajilta.

>Lue myös: Oikean objektiivin valinta

Aiemmin Sony valmisti myös peilijärjestelmäkameroita ja niin kutsuttuja SLT-kameroita, jotka ovat peilijärjestelmäkameroiden erikoisversio. Viimeisin tällainen kamera esiteltiin kuitenkin vuonna 2016, ja siitä lähtien Sony on esitellyt vain peilittömiä järjestelmäkameroita. Peilijärjestelmäkameroiden tapaan myös peilittömien kameroiden optiikkaa voidaan vaihtaa, mikä tarjoaa monia etuja verrattuna esimerkiksi peilijärjestelmäkameroiden automaattitarkennukseen.

Mikä on Sony Alpha?

Alfa-merkki Sony-kamerassa.

Sonyn kameroissa, joissa on vaihdettava optiikka, on symbolina kreikkalainen kirjain alfa.

Sony on kutsunut vaihdettavalla objektiivilla varustettuja kameroitaan Alpha-malleiksi siitä lähtien, kun heidän ensimmäinen peilijärjestelmäkameransa esiteltiin vuonna 2006. Sarjaa kutsutaan myös nimellä A tai α. Sony osti Konica Minoltan peilijärjestelmäliiketoiminnan, joten kamerat käyttivät samaa A-kiinnitystä kuin Minoltan peilijärjestelmäkamerat.

Sonyn ensimmäisissä peilittömissä järjestelmäkameroissa oli kuitenkin uusi E-kiinnitys, joten peilittömien kameroiden objektiivien nimessä on E-kirjain. Sony valmistaa sekä APS-C-kennolla että suuremmalla kinokoon kennolla varustettuja peilittömiä kameroita.

>Lue myös: Kannattaako valita peilitön vai peilijärjestelmäkamera?

APS-C-yhteensopivat objektiivit ovat nimeltään E ja kinokoon objektiivit ovat nimeltään FE. Kiinnitys on kuitenkin sama, joten Sonyn kinokoon kamerassa voi käyttää E-objektiivia. Se on kuitenkin resoluutioltaan pienempi, ja polttovälin pidennys on 1,5x, joten 100 mm vastaa 150 mm:iä. FE-objektiiveja voi käyttää myös APS-C-kamerassa, jossa on kuitenkin myös 1,5x polttovälin pidennys.

APS-C-kennolla varustetuissa kameroissa on neljä numeroa A:n jälkeen, esim. A6400, kun taas kinokoon kameroissa on yksi numero, esim. A7 IV. Hieman hämmentävästi Sony käyttää useita nimityksiä samasta kamerasta. Sony A7R V:tä kutsutaan myös Sony ILCE-7RM5:ksi.

>Lue myös: Näin käytät ISO-asetuksia

Alla on parhaat Sony-järjestelmäkamerat ja eri mallien testimme.

Sony A6600

Sony A6600
© Sony

Sonyn APS-C-kennolla varustettujen järjestelmäkameroiden lippulaivamallissa on sisäinen kuvanvakain kuvakennossa ja tehokas automaattitarkennus, jossa on silmäntunnistus sekä eläimille että ihmisille.

Tekniset tiedot – Sony A6600

Resoluutio: 24,0 megapikseliä

Kuvausnopeus: 11 kuvaa/sekunti

Kennotyyppi: APS-C

Hinta: 1650 €

>Lue Sony A6600:n koko arvostelu täältä.

Sony A7C

A7C
© Sony

Kamera on yksi markkinoiden pienimmistä kinokoon kennolla varustetuista kameroista, ja siinä on silti tilaa elektroniselle etsimelle.

Tekniset tiedot – Sony A7C

Resoluutio: 24,0 megapikseliä

Kuvausnopeus: 10 kuvaa/sekunti

Kennotyyppi: Kinokoko

Hinta: 1799 €

>Lue Sony A7C:n koko arvostelu täältä.

Sony A7 IV

Sony A7 IV
© Sony

Kinokoon kamerassa on tehokas automaattitarkennus, joka tunnistaa muun muassa linnun silmät. Kuvanlaatu on korkea ja yksityiskohdat tarkkoja.

Tekniset tiedot – Sony A7 IV

Resoluutio: 32,7 miljoonaa pikseliä

Kuvausnopeus: 10 kuvaa/sekunti

Kennotyyppi: Kinokoko

Hinta: 2899 €

>Lue Sony A7 IV:n koko arvostelu täältä.

Sony A7R V

Sony A7R V
© Sony

Sen erittäin suuri resoluutio ja automaattitarkennus tunnistavat hyönteiset ja pitävät ne terävinä. Kuvanlaatu kuuluu parhaisiin kinokoon kamerassa näkemiimme. 

Tekniset tiedot – Sony A7R V

Resoluutio: 60,2 megapikseliä

Kuvausnopeus: 10 kuvaa/sekunti

Kennotyyppi: Kinokoko

Hinta: 4599 €

>Lue Sony A7R V:n arvostelu täältä.

Sony A1

Sony A1
© Sony

Sonyn järjestelmäkameroiden huippumallilla voi ottaa peräti 30 kuvaa sekunnissa, resoluutio on suuri ja kuvanlaatu erinomainen.

Tekniset tiedot – Sony A1

Resoluutio: 49,8 megapikseliä

Kuvausnopeus: 30 kuvaa sekunnissa

Kennotyyppi: Kinokoko

Hinta: 7599 €

>Lue Sony A1:n koko arvostelu täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!