Nyt tulee Canon EOS R3 -vauhtihirmu

Canon kertoi aiemmin tänä vuonna, että he työstävät uutta R-sarjan huippumallia. Canon EOS R3:n kaikki tekniset tiedot ovat nyt selvillä, ja järjestelmäkamera tarjoaa upeita nopeuksia.

tiistai 14. syyskuuta 2021 teksti K. Engbo

Uusi Canon EOS R3 sopii erinomaisesti urheilukuvaajille ja muille, jotka kuvaavat nopeasti liikkuvia kohteita. Elektronisella sulkimella voi kuvata jopa 30 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja valonmittauksella.

Valotusaika voi olla jopa 1/64 000 sekuntia, ja kamera voi tarkentua vain 0,03 sekunnissa, mikä on EOS R -sarjan tähän mennessä nopein aika.

Sarja koostuu Canonin peilittömistä järjestelmäkameroista, joissa on kinokoon kuvakennot. Canon EOS R3 on uusi lippulaivamalli, joka on tarkoitettu muun muassa urheilukuvaajille.

>Lue myös: Hallitse kameroiden kennokoot

Canon EOS R3:n uusi kenno

Kamerassa on täysin uusi 24,1 megapikselin kuvakenno, ja Canonin mukaan siitä pitäisi puuttua lähes kokonaan rolling shutter -ilmiö, joka voi tuottaa vääristyneitä tai raidallisia kuvia elektronisella sulkimella kuvatessa.

Uuden kennon ansiosta salamaa voi käyttää myös elektronisen sulkimen kanssa. Myös muiden valmistajien salamoita voidaan käyttää.

>Lue myös: Opas upeiden urheilukuvien ottamiseen

Canon EOS R3 tarkentaa näkemääsi

Automaattitarkennus onnistuu jopa -7,5 EV:n valaistusolosuhteissa, eli käytännössä pimeässä. Se voi lukittua silmiin, kasvoihin tai vartaloon, ja se tunnistaa kilpa-autot ja moottoripyörät, joihin se pystyy lukitsemaan tarkennuksen. Voit jopa valita, lukitaanko tarkennus kuljettajan kypärään vai itse ajoneuvoon.

Lisäksi automaattitarkennus voi seurata, mitä valokuvaaja katsoo etsimessä, ja varmistaa, että tarkennat siihen. Painikkeen painalluksella voit lukita tarkennuksen kohteeseen, jota olet katsellut.

> Etunurkassa on video, jossa kuvaamme lintuja Sony A1:n kilpailevalla kameralla. Katso video täältä.

Kuvasirussa on sisäinen kuvanvakain, ja yhdessä kuvanvakautuksella varustettujen objektiivien kanssa vaikutus on jopa kahdeksan valotusaskelta. Tämä vastaa sitä, että voit ottaa teräviä kuvia käsivaralta 1/2 sekunnin suljinajalla, kun tarvitsisit muuten 1/500 sekuntia saadaksesi terävän kuvan.

Hidastettua videota suurella resoluutiolla

Canonin mukaan uudessa mallissa on yli 100 parannusta verrattuna merkin aiempiin järjestelmä- ja peilijärjestelmäkameroihin. Yksi parannuksista on, että kameran laiteohjelmiston voi päivittää älypuhelimen sovelluksella.

Säätiivistyksen pitäisi olla samalla tasolla tai parempi kuin Canon EOS-1D X Mark III -huippukamerassa.

Videotallenteiden osalta Canon EOS R3 voi tallentaa jopa 6K -tarkkuudella 60 kuvaa sekunnissa raw-muodossa ja 4K -tallennuksella 120 kuvaa sekunnissa, jolloin voidaan kuvata hidastettuna korkealla resoluutiolla.

Canon EOS R3:n suositushinta on 6 399 euroa.

Uudet objektiivit EOS R:lle

Canon on myös esitellyt kaksi uutta objektiivia peilittömille EOS R -kameroille. Laajakulmainen Canon RF 16mm F2.8 STM painaa vain 165 grammaa ja sillä saa teräviä kuvia 13 cm:n etäisyydeltä. Suositushinta on 369 euroa.

Zoomobjektiivi RF 100-400 mm F5.6-8.0 IS USM on tarkoitettu muun muassa urheilu- ja eläinkuvaajille, jotka haluavat ottaa lähikuvia kaukaa. Siinä on sisäinen kuvanvakain ja Nano USM -tarkennusmoottori, joka varmistaa tasaisen ja nopean tarkennuksen. Suositushinta on 799 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!