Panasonic Lumix DMC-GX80

Panasonicilta Lumix DMC-GX80

Uusi Lumix DMC-GX80 on Panasonicin ensimmäinen järjestelmäkamera, jossa ei ole alipäästösuodinta. Tällä on haettu lisää kuvaterävyyttä.

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Panasonicin uusi Lumix DMC-GX80 on peilitön järjestelmäkamera, jossa pienestä koostaan huolimatta on etsin ja monia lisäominaisuuksia.

Kamerassa on uudentyyppinen prosessori, jonka ansiosta värintoisto-ominaisuudet ovat valmistajan mukaan hyvät. Myös kuvakenno parantaa kuvanlaatua edeltäjämalliin verrattuna, joten Panasonic on nyt ensimmäistä kertaa poistanut alipäästösuotimen järjestelmäkamerastaan.

Uusi suljin

Alipäästösuotimen tehtävänä on sumentaa kuvaa aavistuksen verran, jottei kuviin pääsisi muodostumaan häiritseviä läikekuvioita esimerkiksi tietyn tyyppisistä kuoseista. Suotimen poistaminen siis tuo lisää terävyyttä ja tarkkuutta kuviin, ja Panasonicin mukaan yksityiskohtien toistokyky on GX80:ssä noin kymmenen prosenttia edeltäjämallia parempi.

Suljinmekanismi on saanut käyttövoimakseen elektromagneettisen moottorin, joka aiheuttaa entistä vähemmän tärähdyksiä ja laukaisuääntä.

Lisää vakautta

GX80:ssä on kaksinkertainen kuvanvakausjärjestelmä, jossa yhdistyy optinen vakain ja rungossa oleva vakain. Järjestelmä on viisiakselinen.

Kameran elektronisessa etsimessä on peräti 2 764 000 pistettä. Kamera tunnistaa ihmissilmän läheisyyden, eli etsin kytkeytyy päälle automaattisesti, kun siihen katsotaan.

GX80:ssä on myös erityinen Post Focus- ei jälkitarkennustoiminto, eli tarkennusta voidaan muuttaa vielä kuvan ottamisen jälkeenkin painamalla näytöltä haluttua kohtaa kuvassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!