Sony esitteli a7-kameran

Sony teki haastaa kilpailijansa julkistamalla kompaktin järjestelmäkameran, jossa on täyden koon kuvakenno.

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Sonyn uusi a7 on maailman ensimmäinen kompakti järkkäri, jossa on kinokoon kenno, tarkemmin sanottuna 24,3 megapikselin 35 mm:n full-frame Exmor cmos -kenno. Kamerassa on myös BIONZ X -kuvaprosessori, joka valmistajan mukaan mahdollistaa kolme kertaa tavallista nopeamman kuvankäsittelyn ja aluekohtaisen kuvakohinan poiston.

Tehostetussa Fast Hybrid -automaattitarkennuksessa yhdistyy nopea automaattinen vaihetarkennus tarkkaan automaattiseen kontrastitarkennukseen, jonka nopeutta on lisätty uuden tilaan perustuvan kohdetarkennuksen ansiosta. Vankalla magnesiumseosrungolla varustettu a7 on pöly- ja kosteussuojattu. a7 tukee sekä wi-fi- että NFC-tekniikkaa, joten siinä toimivat myös langattomat ominaisuudet yhdessä Android-mobiililaitteiden kanssa.

Samalla Sony julkisti myös kalliin a7R-kameran, jossa on 36,4 megapikselin kenno. Valmistajan mukaan nämä mallit ovat nyt markkinoiden pienimmät ja kevyimmät kinokennolla varustetut kamerat.

a7 on saatavilla Suomessa marraskuun puolivälistä lähtien. Rungon suositushinta on 1 650 euroa, ja yhdessä 28–70 mm:n objektiivin kanssa kamerapaketin hinta on 1950 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!