Sony A6500

Sonylta kaksi uutuuskameraa: A6500 ja RX100 V

Sony tuo markkinoille peilittömän A6500-järjestelmäkameran ja kompaktin Cyber-shot RX100 V:n. Molemmissa kameroissa on panostettu erityisesti toimintanopeuteen.

perjantai 7. lokakuuta 2016

Sony julkisti eilen uuden lippulaivamallin peilittömien APS-C-kennokoon järjestelmäkameroidensa sarjaan.

Uusi A6500 on nopea – sarjakuvausnopeus on 11 kuvaa sekunnissa, ja puskuriin mahtuu peräti 307 kuvaa maksiminopeudella kuvattaessa.

Sony A6500:ssa on huimat 425 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä, ja kuvan tarkennuskohta voidaan valita kosketusnäyttöä näpäyttämällä.

Automaattitarkennus on Sonyn mukaan nopeampi kuin juuri nyt missään muussa APS-C-koon kamerassa.

Sony Alpha6500

Vaikuttavaa toimintavakautta

A6500:n kuvakennossa on viisiakselinen ja myös viiden valotusaskeleen kuvanvakausjärjestelmä – valmistaja näet lupaa, että tällä kameralla saa tärähtämättömiä kuvia viisi aukkoaskelta pitemmillä suljinajoilla kuin ilman vakainta eli esim. 1/15 sekunnin ajalla silloin kun ilman vakainta olisi käytettävä 1/500 sekunnin aikaa.

Tämä kamera tallentaa 4K-videota, ja valokuvaresoluutio on 24,2 megapikseliä.

Kolme ennätystä uusiksi

Toinenkaan Sony-uutuus, Cyber-shot RX100 V, ei jää tuleen makaamaan nopeissa tilanteissa. Uudessa kompaktikamerassa on yhden tuuman eli ns. 1.0-tyypin kuvakenno.

Tämän kameran sarjakuvausnopeus – 24 kuvaa sekunnissa, vieläpä seurantatarkennuksella – lyö ällikällä. Tällä nopeudella ja täydellä resoluutiolla tämä kamera pystyy tallentamaan 150 kuvaa.

Sony Cyber-shot RX100 V

Sonyn mukaan kyseessä on maailman tämän hetken nopein kompaktikamera omassa 1.0-kokoluokassaan, mutta ennätykset eivät jää tähän. RX100 V:n automaattitarkennus on valmistajan mukaan nyt maailman nopein, ja kokoluokan uusi maailmanennätys on syntynyt myös tarkennuspisteiden määrässä; uusi luku kirjataan numeroin 315.

Sony Cyber-shot RX100 V

Kamera tallentaa 4K-videota ja siinä on etsin. Valokuvaresoluutio on 20 megapikseliä.

Kameraan on saatavana sukelluskotelo, jossa se kestää painetta 40 metrin syvyyteen saakka ja kotelo sopii käytettäväksi myös muiden RX100-mallien kanssa. Kamerat tulevat myyntiin marras–joulukuussa, ja Suomen-hinnat tarkentuvat myöhemmin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!