nainen kuvaa älypuhelin

3 kätevää valokuvasovellusta iPhoneen

Jotkut iPhone-sovellukset auttavat saamaan hyviä kuvia sekä itse puhelimella että tavallisella kameralla. Tässä on kolme suosikkiamme, jotka ovat mielestämme hintansa arvoisia.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2021 teksti K. Engbo

Applen App Store on niin paljon valokuvaussovelluksia, että on vaikea erottaa jyviä akanoista.

Tässä on kolme iPhone-sovellusta, joita käytämme edelleen ja jotka antavat rahoille vastinetta.

Mikään niistä ei ole tilauspohjainen, vaan sovellus vaihtaa omistajaa kertamaksulla.

1. ProCamera monipuolistaa kameraa

Tämä kamerasovellus tuo mahdollisuuden asettaa suljinajan ja ISO-herkkyyden käsin, eivätkä automaattiasetukset katoa mihinkään. Kameran voi asettaa tarkentamaan tiettyyn kohtaan mutta säätää valotuksen toisen kohdan tai alueen mukaan.

Lisäksi voidaan ottaa raakakuvia, mikä tuo lisää säätövaraa kuvankäsittelyyn – ja on myös tarpeen, kun ottaa huomioon iPhonen 12 megapikselin resoluution.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

ProCamera

ProCameran yläosassa on histogrammi, joka näyttää kohteen valojakauman, ja kuvan valotusta voidaan muuttaa valotuksenkorjauksella.

ProCamera löytyy App Storesta täältä.

Kaikki sovelluksen perustoiminnot ovat mukana heti, mutta jotkut lisätoiminnot, kuten aikavalotus, ovat lisämaksullisia.

Hinta: 8 euroa

2. RAW Power: helppoa kuvankäsittelyä

RAW Power -kuvankäsittelysovelluksella voidaan säätää valokuvia erittäin tarkasti puhelimessa. Jos olet käyttänyt muotokuvaustoimintoa, joka sumentaa taustan, voit esimerkiksi säätää etualan varjoja ja valokohtia vaikuttamatta taustaan.

Sovelluksella voidaan säätää JPEG-, HEIF- ja raakakuvia; esimerkiksi valotuskäyrää voidaan muokata samaan tapaan kuin Photoshopilla. Mukana on myös käsittelyä helpottava automaattiasetus, joka muokkaa kuvaa yhdellä näytön kosketuksella.

RAW Power löytyy App Storesta täältä.

Hinta: 9 euroa

RAW Power

RAW Power -sovelluksen HSL-väritoiminnlla voi säätää värejä erikseen.

3. PhotoPills kuvausten valmisteluun

Tämän älykkään sovelluksen avulla voit suunnitella missä, milloin ja miten saat haluamasi tyyppisen kuvan jostain tietystä kohteesta. Sovellus kertoo muun muassa, mistä ja milloin auringonvalo osuu kohteeseen tai missä suunnassa kuu taikka Linnunrata ovat tiettyyn aikaan.

PhotoPills osaa myös laskea, kuinka suuri syvyysterävyysalue kuvaan saadaan milläkin muuttujilla ja kuinka suuri alue kohteesta saadaan kuvaan tietyllä polttovälillä kuvattaessa.

PhotoPills löytyy App Storesta täältä.

Hinta: 9 euroa

> Lue myös: Näin saat selfien onnistumaan

PhotoPills

PhotoPills-sovelluksesta valitaan kameramalli, jotta voidaan laskea esimerkiksi syvyysterävyys tietyllä polttovälillä, aukolla ja kuvausetäisyydellä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!