Hasselblad H6D-400C MS

Kamerassa on kolmituumainen kosketusnäyttö. Näytön painikkeille voidaan mm. ohjelmoida suosikkitoimintoja.

© Hasselblad

Hasselblad H6D-400C MS lyö ennätyksiä resoluutiollaan

Hasselbladin uusi keskikoonkamera Hasselblad H6D-400C MS ottaa kuvia yli 400 megapikselin tarkkuudella.

keskiviikko 17. tammikuuta 2018 teksti K. Engbo

Ruotsalaisen Hasselbladin kamerauutuus H6D-400C MS tekee yksityiskohtaisempia kuvia kuin mikään toinen keskikoon kamera. Erityisen tekniikkansa ansiosta se tekee peräti 404 megapikselin valokuvia.

Kuvakennon resoluutio eli kuvatarkkuus on 101 megapikseliä, joka jo sinänsä on vaikuttava luku. Kamera kuitenkin ottaa yhtä kuvaa kohti kuusi osakuvaa, kenno liikahtaa jokaisen osakuvan välillä, ja lopullinen kuva on neljä kertaa suurempi kuin yksittäinen osakuva.

Kenno liikkuu kunkin neljän ensimmäisen valotuksen välillä yhden pikselin verran, jolloin kamera vangitsee kolme perusväriä eli punaisen, vihreän ja sinisen. Kahden viimeisen otoksen aikana kenno liikahtaa vain puoli pikseliä kerrallaan, ja kuudesta valotuksesta muodostuu yksi 23 200 x 17 400 pikselin kuva.

> Kerromme Hasselbladista täällä

Hasselblad H6D-400C MS tekee suuria tiedostoja

Jokainen tällä kameralla otettu kuva vie 2,4 gigatavua tilaa. Kuvat ovat 16-bittisiä tiff-tiedostoja. Sävykkyys, värintoisto ja yksityiskohtaisuus ovat todellista huippuluokkaa.

Tekniikka, jota Hasselblad kutsuu nimellä Multi-shot, ei sovellu kaikentyyppisiin kuvauskohteisiin, sillä kameran on oltava yhdistettynä tietokoneeseen ja kameran ja kohteen paikallaan, joten silloin puhutaan studiokuvauksesta.

Entäpä se hinta? Hasselblad H6D-400C MS:n hinnalla saa hyvän uuden auton. 

Kamerasta saa näet pulittaa noin 50 000 euroa (sis. alv.), mutta objektiivi(t) täytyy vielä hankkia erikseen.

Katso Hasselbladin kameraesittely ao. videolta.

Jos haluat tietää muutakin Hasselbladista, lue juttu firman perustajasta, Victor Hasselbladista, joka aloitti kameroiden valmistuksen kaatopaikalla varaosista. Juttu löytyy täältä.

Hyvä tarjous! Monitoimitakki tai Photoshop-koulu-kirja sekä kaksi numeroa Digikuvaa hintaan 14.90. Valitse itse täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!