kamera nuorelle

Kevään kameralahjat mietintään

Kevät tietää juhlia monissa perheissä, ja monen valmistujan ja myös rippilapsen lahjatoivelistalla on kamera. Tässä on toimituksemme lahjasuosituslista kolmessa kategoriassa.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

On hyvä alkaa pikkuhiljaa miettiä lahjoja kevään valmistujille ja kesän rippilapsille jo hyvissä ajoin. Monen toivelistalla on hyvä järjestelmäkamera. Jotta osaisit valita sopivan, teimme sitä varten oman suosituslistamme kolmessa hintaluokassa. Hintoihin kuuluvat pakettiobjektiivit.

Alle 400 euron kamerat

Canon EOS 1200D

Vaikka Canon vastikään esitteli EOS 1300D -kameran, on edeltäjämalli varsin hyvä ostos. Erot ovat melko pienet, vanhemmasta mallista puuttuu esimerkiksi wi-fi-ominaisuus. Lue lisää täältä.

Nikon D3300

Tämä on Nikonin pienin peilijärkkäri. Siinä on kuitenkin 24 megapikseliä viisi kuvaa sekunnissa laukova sarjakuvausmahdollisuus. Kamera on menestynyt testeissämme hyvin. Lue lisää täältä.

Sony A5000

Malli on pari vuotta vanha mutta edelleen hyvä kamera hintaansa nähden, jos kompakti peilitön järkkäri kiinnostaa. Lue lisää täältä.

Alle 800 euron kamerat

Canon EOS 750D

Hintaansa nähden hyvä Canon-kamera, jonka tarkkuus on 24 megapikseliä. ISO-herkkyys laajenee 25 600:aan. Jos kameran päällä oleva lcd-näyttö on tärkeä ominaisuus, hanki EOS 760, joka on pari komesataa euroa kalliimpi. Lue lisää jälkimmäisestä täältä.

Nikon D5500

Oikein hyvä peilijärjestelmäkamera, joka sai erinomaiset pisteet (9,0) testissämme. Kamerassa on 39 tarkennuspistettä ja suuri, kääntyvä 3,2 tuuman näyttö. Lue lisää täältä.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Jos peilitön järjestelmäkamera kiinnostaa, voi Olympuksen pienin malli olla hyvä valinta. Kuvanlaatu on todella hyvä. Kameran kuvanvakain vakaa tärinän viidessä suunnassa. Lue lisää täältä.

Alle 1500 euron kamerat

Canon EOS 70D

Canon julkisti äskettäin EOS 80D -kameran, mutta edeltäjä on selvästi edullisempi ja edelleenkin hyvä kamera, jossa on edistyksellinen automaattitarkennus ja wi-fi-liitäntä. Lue lisää täältä.

Fujifilm X-T10

Tässä Fujifilmin järjestelmäkamerassa on pitkälti samat ominaisuudet kuin suuressa X-T1:ssä. Hintaansa nähden tämä on siis mitä erinomaisin kameran. Lue lisää täältä.

Nikon D7200

Todella hyvä kamera, siinä on esim. valtava ISO-herkkyysalue, joka yltää peräti arvoon 102 400. Sarjakuvausnopeus on kuusi kuvaa sekunnissa, ja tarkennuspisteitä on 51. Lue lisää täältä.

Mikäli muutkin mallit kiinnostavat, kamera-arviot löytyvät täältä.

Vielä edullisempi lahja

Kun kamera on hankittu, voi nuori oppia paljon uutta valokuvauksesta oppaamme avulla, joka on ladattavissa täältä.

Digikuvan tilaus käy myös oivasta lahjasta. Tilaajat saavat näet paperilehden ohessa käyttöönsä lehtemme kurssit, oppaat ja testit, jotka löytyvät kotisivustoltamme. Katso tilaajan edut kotisivuiltamme kohdasta Kaikki PLUS-edut.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!