Häivähdys filmiajoista

Olympus on esitellyt OM-D E-M10 Mark II -kameran, jossa on edeltäjäänsä parempi kuvanvakain ja timelapse-toiminto. Muotoilu viittaa filmiajan analogimalleihin.

tiistai 25. elokuuta 2015

Uuden OM-D E-M10 Mark II:n myötä Olympus on päivittänyt monia ominaisuuksia verrattuna mallin edeltäjään. Kuvanvakausjärjestelmä on sama viisiakselinen versio kuin isoveli E-M5 Mark II:ssa. Näin ollen uutuuskameralla voidaan kuvata käsivaralta neljä aukkoaskelta pidemmillä suljinajoilla kuin ilman vakainta, ilman että kuvista tulee tärähtäneitä. Edeltäjän vastaava luku on 3,5 aukkoaskelta.

Myös sarjakuvausnopeus on hieman parantunut, sillä nyt se on 8,5 kuvaa sekunnissa, kun se edeltäjässä oli kahdeksan kuvaa sekunnissa, ja myös etsin on entistä tarkempi 2,36 miljoonan pisteen ansiosta; edeltäjämallissa oli 1,44 milj. pistettä. Video on Full HD -laatua, ja timelapse-videoita voidaan tehdä yksittäiskuvista 4K-tarkkuudella.

Olympus on hakenut inspiraatiota muotoiluun vanhoista, analogisista OM-malleista, erityisesti niiden painikkeista ja muista säätimistä. Resoluutio on 16 megapikseliä ja suurin ISO-herkkyys 25 600. Hintaa ei ole vielä kerrottu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!