Veimme viisi testikameraa muun muassa veden äärelle, jossa kuvasimme maisemia.

© Digikuva

Testissä edulliset kamerat

Vuoden kameran jahdissamme olemme nyt tulleet noin 1000 euron hintaluokkaan. Tässä on viisi vahvaa ehdokasta, jotka keskittyvät nopean tarkennuksen ja sarjakuvauksen kaltaisiin ydintoimintoihin.

Me täällä Digikuvassa olemme täydessä vauhdissa löytääksemme vuoden parhaan kameran. Tänä vuonna testaamme erihintaisia järjestelmäkameroita, ja kunkin testin voittaja pääsee loppuvuoden suureen finaaliin.

Nyt olemme testanneet noin 1000 euron edulliset järjestelmäkamerat, joissa kaikissa on etsin sekä nopea sarjakuvaus ja automaattitarkennus.

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Lähes kaikki testikamerat peilittömiä

Otimme testausretkellemme viisi kameraa, joista vain yksi on perinteinen järjestelmäkamera, kun taas neljä muuta ovat peilittömiä järkkäreitä, joissa on elektroninen etsin, joka näyttää kuvan selllaisenan väreineen ja valotuksineen ennen sen ottamista.

Testaamamme kamerat:

Canon EOS 850D

Fujifilm X-T30

Nikon Z 50

Panasonic Lumix DC-G90

Sony A6400

Vasemmalla oleva Canon EOS 850D on perinteinen peilijärjestelmäkamera, ja neljä muuta ovat peilittömiä järjestelmäkameroita.

© Digikuva

Löysimme suuria eroja kameroiden toimintojen määrässä sekä muun muassa näytöissä ja kyvyssä seurata nopeita kohteita.

Voit lukea testin Digikuvan numerosta 14/2020, jossa pisteytämme kamerat monien muuttujien perusteella, joten näet, kuinka eri mallit menestyvät mielestäsi tärkeillä osa-alueilla.

Testissä selviää muun muassa, millainen on kunkin kameratn silmätarkennuksen, valikon, kuvatarkkuuden ja etsimen laatu. Ja lopuksi paljastamme tämän osakilpailun voittajan.

> Lue myös: Näin saat hyviä luontokuvia

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!